God start på Europa League

Av: Joakim Rødven 21.09.18

En relativt komfortabel tomålsseier da Vorskla kom på besøk.

Unai Emery viste sine intensjoner om at han tar Europa League seriøst denne sesongen, og fire spillere fra kampen mot Newcastle i helgen var fremdeles i startoppstillingen.

Ellers var det hyggelig å se debutant Bernd Leno i aksjon for første gang.

På forhånd var det nok et spørsmål om hvor stor seieren kom til å bli til slutt, og undertegnede hadde tippet 4-1 på forhånd

Pierre-Emerick Aubameyang sørget for en god start på veien da han avsluttet en fenomenal kontring for Arsenal etter drøye halvtimen spilt på Emirates stadium.

Det ble den eneste scoringen før pause, men bare 2-3 minutter ut i den andre omgangen stusset Danny Welbeck inn 2-0 og sørget for at Arsenal kunne slappe mer av.

Aubameyang var sulten på mer, og etter å først ha slått tunnel på en Vorskla-forsvarer, skrudde han inn 3-0 i det lengste hjørnet noen minutter senere.

Da hadde Arsenal tilsynelatende god kontroll - noe som betydde at Mesut Özil fikk muligheten til å leke seg litt som innbytter. Og tyskeren brukte ikke lange tiden på å sette sitt merke på kampen.

Et oppspill fra Sokratis gjorde at høyreback Stephan Lichtsteiner fikk vippet inn et innlegg, og på bakerste stolpe stod en helt umarkert Özil som fikk beinet ballen inn i mål mellom to Vorskla-forsvarere.

En solid ledelse, som trolig gjorde at Arsenal slappet mer av det siste kvarteret, noe som skulle "straffe" seg.

Rett etter Özils scoring reduserte gjestene til 1-4 med et prosjektil fra Chesnakov, før Sharpar på nytt reduserte til 2-4 (og dermed spolerte mitt resultattips) tre minutter på overtid.

Arsenal tar derimot med seg en relativt komfortabel seier i årets første Europa League-kamp. Nå venter Everton på Goodison til helga.