Ceballos herjet mot Burnley

Av: Joakim Rødven 17.08.19

Samtidig sørget spissduoen Auba og Laca for at Arsenal sikret seg sesongens andre seier.

Statistikken var på Arsenals side før oppgjøret mot Burnley, og selv om man forventer å ta tre poeng mot Sean Dyches menn skal kampen likevel utkjempes.

Og kjempet gjorde Alexandre Lacazette til det fulle på et hjørnespark tidlig i den andre omgangen.

Med en flokk Burnley-spillere rundt seg fikk franskmannen vridd seg rundt – nærmest liggende klinket han til og ballen smatt mellom beina til Nick Pope.

Innleide Dani Ceballos viste en fremragende arbeidsmoral i den første omgangen, og viste frem et register av taklinger, teknikk, taktisk blikk og enorm løpskapasitet.

Men like før full tid glapp det bakover. Litt ut av ingenting fikk Burnley pisket inn et innlegg, og målfarlige Ashley Barnes fikk både ta ned, legge til rette og tuppe inn 1-1 for de grønnkledde.

Arsenal måtte derfor gasse opp litt ekstra etter hvilen, og Emery valgte derfor å gi rekordsignering Nicolas Pepe tilliten fra start etter pausen.

Laca nettet i første, og spissmakker Pierre-Emerick Aubameyang ville ikke være noe dårligere.

Den gabonske spissen testet først Pope fra skrått hold i det 61. spilleminuttet, men bare noen få minutter seinere skulle det lykkes.

Etter en god pasning fra Ceballos fikk Auba dra seg inn fra venstre. Spissen hamret til og ballen føyk inn i Popes høyre hjørne. 2-1!

Ceballos og innbytter Lucas Torreira måtte tvinge frem gode redninger av Pope mot tampen, men flere scoringer kom aldri på Emirates.

Arsenal tok derfor sin andre strake seier denne serieåpningen; første gang på 10 år de har klart noe lignende. Ingen perfekt oppvisning denne kampen heller, men det er tross alt poengene som er viktigst.

Nå venter en knalltøff oppgave på Anfield om en ukes tid. C'mon Arsenal!