Før kampen: Man City (B)

Av: Joakim Rødven 03.02.19

Siste nytt før oppgjøret på Etihad stadium.

Manchester City fikk seg en smekk over hendene mot Newcastle i midtuken, da de gikk på et overraskende tap mot The Magpies. 

Samtidig slo Arsenal tilbake mot Cardiff, etter å ha gått på et forsmedelig tap mot Ole Gunnar Solskjær og co i FA Cupen noen dager tidligere.

Arsenal har slitt mot Man City siden Mansour bin Zayed Al Nahyan tok over klubben. Ikke siden 21. desember 2015 har The Gunners maktet å slå de lyseblå i serien.

Med Chelseas overlegne seier over Huddersfield lørdag, legger de press på Arsenal nok en gang - etter at Unai Emery fikk nyte en liten stund blant topp fire etter 2-1-seieren over Cardiff.

Dette sier managerne

Unai Emery:

– Det kommer til å bli en tøff kamp. Alle kamper er tøffe, men på søndag skal vi spille mot de aller beste. Jeg er positiv til å bruke litt andre spillere

Pep Guardiola

– Etter et negativt resultat er det eneste jeg kjenner til at vi fokuserer på vårt eget spill, på mentaliteten og si "OK, det er starten av februar, det er fremdeles mange poeng å spille for og mye kan fortsatt skje."

Potensielle oppstillinger

Man City: Ederson; Walker, Stones, Laporte, Mendy; De Bruyne, Fernandinho, Silva; Sterling, Agüero, Sane

Arsenal: Leno; Mustafi, Koscielny, Monreal; Maitland-Niles, Torreira, Xhaka, Guendouzi, Kolasinac; Lacazette, Aubameyang

Statistikk

* Man City har vunnet de tre siste Premier League-kampene mot Arsenal. Det er derimot 82 år siden de har vunnet 4 på rad mot The Gunners i serien.

* Etihad har vært en dårlig bane for Arsenal, som har tapt 7 av de siste 11 oppgjørene de har dratt dit.

* I alle turneringer har Pep Guardiola vunnet de siste fire kampene mot Arsenal med to mål eller mer.

Kampdetaljer

Arena: Etihad stadium
Avspark: 3. februar, kl 17:30
Dommer: Martin Atkinson
TV: TV 2 Sport Premium