Tam oppvisning på Etihad

Av: Joakim Rødven 03.02.19

Arsenal hadde ikke nubbesjanse mot Pep Guardiola og co.

Ettersom både Spurs, Chelsea og Man United gjorde jobben denne helgen, måtte også Arsenal vinne mot regjernde seriemester Man City for å henge med de andre lagene som kjemper om topp fire.

Men de lyseblå har vært en tøff motstander de siste årene, og de siste fire oppgjøre mot Arsenal har Peps mannskap vunnet med to mål eller flere alle gangene.

Den statistikken ønsket Sergio Agüero å forlenge.

Kampuret hadde ennå ikke passert 50 sekunder på Etihad, og vipps så lå ballen i mål bak Bernd Leno. En ambisiøs Alex Iwobi prøvde å drible seg ut av forsvar, som sjelden er en god idé. 1-0.

Men Arsenal slo tilbake. På et hjørnespark viste hjemmelaget Arsenal-tendenser i forsvarsspill, og Laurent Koscielny fikk stange inn utligningen rett foran keeper Ederson.

Etter scoringen fikk The Gunners en liten moralboost, og presset på et City-lag som så noe shaky ut.

Scoringen kom derimot ikke.

Det straffer seg, for etter å ha samlet seg igjen vartet de lyseblå opp med et mønsterangrep like før pause. Arsenal ble bare ble statister i oppvisningen. 2-1; nok en gang scoring av Agüero.

Rundt timen ble et hardt skudd fra Raheem Sterling ble reddet av Leno, men returen spratt inn i Agüero og inn til 3-1.

Med en halvtime igjen å spille skulle man forvente at Arsenal skulle kaste rubbel og bit fremover for å prøve å skrape frem et uavgjortresultat, men Arsenal maktet ikke å avslutte en eneste gang mot målet til Ederson – i løpet av hele andreomgangen...

Å håpe på tre poeng borte mot Man City er i det optimistiske hjørnet, men den lite sprudlende oppvisningen, den mangelen på vinnervilje, den manglende gnisten som Arsenal viste i dag er langt under pari.

Manchester City 3

Aguero (1' 44' 61)

Arsenal 1

Kosielny (11)