BOMBEN: Mislintat til Bayern München?

Av: Jostein Solstad 16.01.19

Det skal være muggen stemning i kontorlokalene på i Nord-London, meldte Independent i går.

Den tyske 46-åringen er først og fremst kjent for speiderarbeidet for Borussia Dortmund, og var en del av den nye administrasjonen i Arsenal FC der han skulle fortsette i samme stil som "Head of Recruitment" da han ble hentet til London for litt over et år siden.

Nå kan Sven Mislintat være på vei vekk til Tyskland igjen.

Bayern München skal være interessert i å skaffe seg Mislintats tjenester da klubbens stall begynner å trekke på årene og ting ikke har hengt helt på greip i høstsesongen (det vil si at man ikke leder Bundesliga med 15 poeng før juleferien og i teorien av avgjort tysk elitefotball drøyt halvveis inn i sesongen). Før vårsesongen settes i gang ligger den tyske supermakten på en 2. plass hele seks(!) poeng etter ledende Dortmund.

Kilder nær Arsenal kan fortelle at det ikke er en dans på roser mellom Mislintat og resten av den nye administrasjonen som er ledet av Raul Sanllehi der førstnevnte skal ha kommet med flere anbefalinger angående spillere som ikke blir fulgt opp - og med den trasige nyheten om at det ikke finnes penger til kjøp i januar (til tross for at man er på topp ti lister over de rikeste klubbene i verden - go figure!), så ser det ut til at arbeidshverdagen til Sven ikke er kjempespennende. 

I tillegg er ikke Sven alene om rekruttering - Raul og Emery har også en finger med i spillet, der spesielt førstnevnte skal ha en større rolle enn hva Sven kanskje kunne tenkt seg? I tillegg planlegges det å ansette en ny sportsdirektør der den tidligere spilleren Edu er tiltenkt en rolle.

Er det for mange kokker på Arsenal-kjøkkenet?  

I følge Independent skal Bayern prøve å få en avtale i havn med Mislintat allerede før sesongen er over, og mister Arsenal Sven nå allerede, er det en av de viktigste profilene som forlater Nord-London siden David Dein takket for seg.

Vi følger saken videre.