Sjanseløse mot Solskjær og co

Av: Joakim Rødven 25.01.19

Hodeløst forsvarsspill bidro til skuffende cupexit på hjemmebane.

Et revitalisert Manchester United med Ole Gunnar Solskjær i førersetet hadde ikke tapt en eneste kamp på de syv siste, og kom med en tro på at de kunne ta skalpen på Arsenal som hangler for tiden.

Selv om det var jevnt spillemessig i innledningen, var det gjestene fra Manchester som skulle slå til først.

Tidligere Arsenal-spiller Alexis Sanchez ble spilt gjennom altfor enkelt i midten. Alene med Petr Cech gjorde chileneren ingen feil, fintet av tsjekkeren og satte inn 1-0 mot sin gamle arbeidsgiver.

Under to minutter seinere straffet et effektivt bortelag et sovende Arsenal nok en gang.

United satte i gang en kontring på sin høyre side ved Romelu Lukaku. Inne i feltet fikk Jesse Lingard stå mutters ålene og fikk allverden med til til å sikte i det nærmeste hjørnet. 2-0.

Etter en god periode fikk Pierre-Emerick Aubameyang redusert til 1-2 før pause - og da var det bare å tenne pluggene for The Gunners i pausen.

Og hadde bare Aaron Ramseys heading sneket seg inn like etter sidebyttet hadde kvelden kanskje sett litt annerledes ut, men en sterk reaksjonsredning fra Sergio Romero sørget for at butikken var stengt for kvelden.

Til tross for et overlegent ballinnehav, klarte ikke Arsenal å produsere de store sjansene mot målet til Romero.

Kampstatistikken sier tre skudd hver på mål. Arsenal scoret på et av skuddene, United scoret på alle.

For knappe åtte minutter før full tid løsnet Paul Pogba løs mot mål. Cech vartet opp med en redning, men returen landet perfekt i beina til innbytter Anthony Martial som enkelt kunne sette inn 3-1. Game, set, match.

Solskjær-eventyret fortsetter, men i Arsenal-leiren var det mange vonde minner å ta med seg.

Igjen maktet de ikke å utnytte possession. Igjen roter de til for seg selv defensivt. Igjen blir det for sttisk og «flikkete» på topp. Og ikke minst: igjen mister de to forsvarsspillere med skade. Både Sokratis og Laurent Koscielny måtte ut. Forhåpentligvis er det ikke langvarige avbrekk, for nå tynnes det heftig ut i de bakre rekker.

En revitalisering trengs også i London. Det er på tide å gjøre handlelisten klar til sommeren, for da bør det bli både garasjesalg og sommershopping.