Status på Silly-Season 29/1

Av: Trond Sæten 29.01.19

Kun dager gjenstår før overgangsvinduet stenges. Hva gjør Arsenal?

Krise er vel å ta i, men Arsenal befinner seg i en lite hyggelig situasjon timene før overgangsvinduet stenger for denne gang. Man har uttalt at kjøp mer eller mindre er uaktuelt i januar og at det er spillere på lån som er målet nå – selv om det skal ligge kapital klar om det er spillere som kan gå rett inn og styrke dagens lag.

Det er ganske tricky strategi da det ikke velter av spillere tilgjengelige på lån som kan forsterke Arsenal, så sjansen for at det ikke kommer inn noen nye fjes er like sannsynlig som at Emery må fortsette med dagens stall slik den er.

Situasjonen i stallen er heller ikke mye å skryte av når man spesielt ser til forsvaret. Bellerin er ute resten av sesongen og Rob Holding er under rehabilitering etter operasjon. Laurent Koscielny og Sokratis måtte begge ut i 1-3 tapet mot Manchester United sist fredag, der sistnevnte ikke er tilbake før slutten av neste måned.

Forsvaret

Derfor skal Emerys plan være å hente… Gary Cahill! 33-åringen er ikke blant Sarris utvalgte i Chelsea om dagen, og skal være sett på som en vaskeekte SOS-løsning. Samtidig skal Arsenal ha kontaktet Napoli for å forhøre seg om høyrebacken Kevin Malcuit, men italienerne skal være lite villige til å selge – eller låne ut backen på dette tidspunktet.

Perisic

Ivan Perisic har vært hyppig koblet til Arsenal de siste dagene – og tidligere Manchester United, som nå skal ha dratt seg mer ut for å satse på Kalidou Koulibaly som neste mann inn, meldte London Evening Standard nylig. Det har også vært meldt om at Internazionale har vært interessert i å låne Arsenals playmaker Mesut Özil mot at The Gunners betaler halve lønnen til sin best betalte spiller (£350.000 pr uke). Dette skal også være en boksåpner for ankomst av Perisic, men en ren bytte handel er ikke aktuelt. I følge Nicolo Schira er Inter interessert i å selge Perisic, ikke låne han ut. Klubbens sportssjef Beppe Marotta har også nylig langt på vei bekreftet at kroaten selv vil forlate Milano-klubben.

The Barcelona Conection

Denis Suarez har også figurert hyppig i ryktespaltene i januar, og Guillem Balague påstår det nå nærmer seg enighet mellom klubbene. Spilleren skal, i følge jungeltelegrafen, først signere ny avtale med Barca før han så går på lån til Nord-London. I tillegg må Arsenal belage seg på å betale en liten sum for lånet og det skal være opsjon på kjøp til sommeren lydende £20-25 millioner. Cadena Cope er også sikker i sin sak; Suarez blir Arsenal-spiller før vinduet stenger.

Malcom er også et tilskudd på ryktebørsen om dagen. Unggutten har ikke funnet seg helt til rette i Spania etter overgangen fra Bordeaux i sommer, og skal være nevnt som en aktuell kandidat for lån på Emirates.

Så langt er dette status i Nord-London når vi skriver 29. januar. Med andre ord er det knapt med tid for Emery om man skal agere og investere i nytt og friskt.

Cardiff venter i kveld 20.45, til helgen venter regjerende mester Manchester City.

Klokken tikker…

COME ON ARSENAL!