Hvordan blir kapteinsteamet?

Av: Joakim Rødven 13.09.19

Unai Emery vil offentliggjøre Arsenals kapteinteam neste uke.

Etter at Laurent Koscielny dro hjem til Frankrike denne sommeren, har Arsenal manglet en offisiell lagkaptein.

Hittil denne sesongen har Granit Xhaka hatt kapteinsbindet rundt armen, men hovedtrener Emery har vært reservert med tanke på å bekrefte eller avkrefte noe som helst.

Det eneste vi har fått vite til nå er at han ser for seg et kapteinsteam på fem spillere som skal bidra – i tillegg de at han ønsker at alle tar eg eget ansvar.

Så hvordan kommer teamet til å bli? La oss synse.

HOVEDKAPTEIN

Det er vanskelig å komme unna Xhaka som førstevalg. Sveitseren var i femmannsteamet til Emery forrige sesong, som bestod av Laurent Koscielny, Petr Cech, Aaron Ramsey, Mesut Özil og til slutt Granit Xhaka.

Unntatt Özil er alle de andre i teamet borte, men med stadige spekulasjoner om tyskerens fremtid er det nok ikke å regne med at han er førstevalget som kaptein.

Undertegnedes magefølelse havner derfor på Xhaka (så kan folk være enig/uenig i at han bør være en så sentral del av laget).

RESTEN AV TEAMET

Nacho Monreal kunne ha vært en het kandidat, men han er nå i Real Sociedad sammen med Martin Ødegaard. 

Av andre skikkelser i troppen må nykommeren Kieran Tierney nevnes raskt. Skotten har fått ha bindet runde armen både for sin tidligere klubb Celtic og også for landslaget. Lederegenskapene til den unge backen er meget bra, og dette kan fort være en potensiell Arsenal-kaptein i fremtiden. Men la nå han først få spille en sesong eller to før han får for mye ansvar.

Özil er en annen het kandidat. Han virker ikke å være en spiller som sier så mye i løpet av en kamp, men han har vært (og kanskje fremdeles er, på sitt beste) en av verdens aller beste midtbanespillere. Han har også vært med på mye både med Real Madrid, Arsenal og det tyske landslaget.

Greske Sokratis er en annen spiller med mye pondus, som helt klart kan være en kapteinsskikkelse. Midtstopperen er ikke redd for å gi 100 prosent i duellene, og går ofte i krigen for laget. Et ankepunkt er dog at han kan veldig fort kan miste hodet – noe man ikke ønsker av kapteinen sin.

Brasilianske David Luiz er også en spiller med mye erfaring. Med en suksessfull fortid i både Chelsea og PSG kan 32-åringen tilføre mye kunnskap og rutine, som kan være viktig å ha i kamper der det kreves disiplin. Nå har ikke nykommeren overbevist alle, ennå, men at han har mye å bidra med mentalt er det liten tvil om.

I tillegg må Alexandre Lacazette nevnet som en aktuell kandidat. Spissen nærmer seg 30-årene og er i sin beste alder for øyeblikket. Han leser spillet utrolig bra, fighter upåklagelig og gjør alltid sitt beste. Hadde han vært noen få centimetere høyere kunne han nesten ha vært en replika av vår store kulthelt Thierry Henry? 

OPPSUMERING

Vi får fasiten om noen få dager, men her er mitt forslag:

1. Granit Xhaka
2. Mesut Özil
3. David Luiz
4. Alexandre Lacazette
5. Kieran Tierney