Spilleroppdatering 20. juli

Av: Joakim Rødven 20.07.20

Siste nytt angående skader og suspensjoner idet vi nærmer oss slutten av sesongen.

Før Arsenal og resten av fotball-England tar seg en velfortjent pause, gjenstår det tre kamper av årets sesong: to seriekamper og finale i FA Cupen.

Aller først venter Ørjan Nylands Aston Villa på Villa Park i morgon (tirsdag), før Watford på Emirates er siste hinder i Arsenals jakt på en topp seks-plassering søndag 26. juli.

Deretter venter Chelsea i FA cupen 1. august.

Slik er skade- og suspensjonssituasjonen idet vi nærmer oss slutten på en tung og merkelig sesong:

Shkodran Mustafi (høyre lår)

Fikk en skade i høyre hamstring (lår) i semifinalekampen mot Man City. Alvorligheten av skaden er under vurdering. Ikke aktuell mot Aston Villa. 

Bernd Leno (høyre kne)

Fikk en mild forstuing i leddbåndene mot Brighton. Er tilbake i utendørstrening og balløvelser.  

Eddie Nketiah (suspensjon)

Har avtjent sin suspensjon på tre kamper og er tilgjengelig mot Aston Villa.

Cedric Soares

Måtte stå over semifinalen mot Man City etter å ha spilt i turneringen for Southampton tidligere i sesongen. Tilgjengelig mot Aston Villa.

Calum Chambers (venstre kne)

Er i rehabilitering etter at leddbåndene røyk mot Chelsea 29. desember. Kan delta i utendørstrening med lett ballarbeid og i springeøvelser. Sikter på å være tilbake i full trening i løpet av høsten.

Pablo Mari (venstre ankel)

Skadet leddbåndene i ankelen mot Man City 17. juni. Har returnert til Spania hvor han mottar terapibehandling med spesialist. Returnerer til England mot slutten av juli og sikter å være tilbake i full trening i september.

Gabriel Martinelli (venstre kne)

Fikk en bruskskade i kneet på trening 21. juni. Får daglig spesialistbehandling på treningsfeltet. Sikter mot å returnere til full trening mot slutten av kalenderåret 2020.