Skuffende hjemmetap

Av: Joakim Rødven 24.04.21

Arsenal dominerte banespillet, men klarte aldri å true Everton på eget gress.

Denne sesongen har vært alt annet enn forutsigbar for de med hjerte i Arsenal. Resultatene spriker. Oppturene er få og langt fra hverandre. Nedturene er mange.

Etter en god start på sesongen har også Everton mistet litt kontakten med lagene oppover på tabellen, men kunne med seier over Arsenal melde seg på kampen om en topp fire-plassering igjen.

Men Arsenal hadde historikken på sin side inn mot oppgjøret. Ikke siden 20. januar 1996 hadde Everton klart å vinne en obligatorisk kamp på Arsenals hjemmebane.

Åpningen på kampen var derimot langt unna noe som helst av underholdningsverdi.

Det nærmeste noen av lagene kom en scoring før pause var et frispark som Gylfi Sigurdsson banket i tverrliggeren.

Etter en søvndyssende omgang gikk derfor lagene til pause med 45 relativt kjedelige minutter tilbakelagt.

Arsenal hadde ballen mest i dette oppgjøret, men pasningene ble stort sett spilt enten sideveis eller bakover - uten noe som helst tempo i spillet sitt.

Tidlig i den andre omgangen ble et ørlite håp tent da Dani Ceballos gikk i bakken i Evertons 16-meter etter en takling av Richarlison.

Dommer Jon Moss pekte først på straffemerket, men etter en VAR-sjekk viste det seg at Nicolas Pepe hadde vært i offside i situasjonen i forkant. Straffesparket ble derfor opphevet, og Everton fikk sette i gang spillet igjen hvor det hadde blitt markert for offside.

Et hardt slag i trynet for Arsenal, for drøye 20 minutter seinere kom en ganske lik situasjon i motsatt ende.

Helt på offsidegrensen lå Richarlison og lurte. Etter å ha dratt seg forbi Granit Xhaka slo brasilianeren hardt inn i feltet, og på merkelig vil klarte Bernd Leno å fomle den mellom beina og inn i eget mål.

VAR-sjekken etterpå viste at Richarlison var akkurat onside. 1-0 til Everton og Arsenal måtte nå virkelig gire om dersom de skulle klare å få med seg noe som helst fra denne kampen.

Offensivt manglet Mikel Arteta både Pierre Emerick Aubameyang (Malaria) og Alexandre Lacazette (strekk). Eddie Nketiah tok ikke vare på sjansen, og ble erstattet med Gabriel Martinelli.

Energinivået til den brasilianske unggutten var "too little, too late". Selv ikke Martin Ødegaard som var tilbake etter ankelskaden klarte å sette sitt preg på de siste minuttene.

Det ebbet ut i et knepent 1-0-tap, Arsenals 13. tap i Premier League denne sesongen.

Med fem kamper igjen av årets sesong er det ni poeng opp (dersom West Ham ikke vinner sin kamp mot Chelsea lørdag). Tiden begynner å renne ut om Arsenal skal klare å karre til seg en Europacup-plassering.

Alle kortene må nå kanskje satses i Europa League. Da må de først overvinne tidligere Arsenal-sjef Unai Emery sitt Villarreal.

Dette blir en uønsket spennende avslutning på sesongen...