Poengdeling i Ødegaard-debut

Av: Joakim Rødven 31.01.21

Martin Ødegaard fikk sine første minutter for Arsenal, men det ble dessverre ingen trepoenger i debuten.

Da Arsenal og Manchester United møttes tidligere denne sesongen noterte Arsenal seg sin første seier på Old Trafford siden 2006.

Siden Mikel Artetas retur til Arsenal, som manager, har spanjolen hatt et godt grep på Ole Gunnar Solskjær og co, ettersom Artetas første seier i managerstolen også kom mot nettopp de røde djevlene.

Men etter en jevn start på oppgjøret var det gjestene fra Manchester som produserte de første store sjansene.

Midtveis i den første omgangen fikk Fred en ypperlig mulighet til å banke inn 1-0 for bortelaget, men en mesterlig redning av Bernd Leno sørget for at buret fortsatt ble holdt rent.

I den andre enden holdt Nicolas Pepe på å skru inn en vakker scoring i det lengste hjørnet etter å ha dratt seg inn frå høyresiden, men dessverre snek ballen seg like utenfor David de Geas høyre hjørne.

Men det var de tilreisende fra nord som var nærmest i den 1. omgangen, men verken Bruno Fernandes eller Marcus Rashford klarte å få plassert ballen mellom stolpene til Leno.

En noe underholdningssvak første halvdel av kampen, men nerven i kampen levde hele veien.

I pausen byttet Arteta ut Martinelli til fordel for utskjelte Willian, en avgjørelse han i ettertid kategoriserte som en taktisk vurdering.

Willian gjorde derimot en positiv figur i storkampen, selv om hans første involvering ble en nokså tam avslutning fra perfekt skuddposisjon bare noen minutter ut i den 2. omgangen.

At kampen fremdeles var målløs i det kampen nærmet seg timen spilt var nesten en gåte. Og mysteriet ble ennå større da Edinson Cavani på utrolig vis klarte å sette ballen utenfor fra fem meters hold i det 59. spilleminuttet.

Luke Shaw og Fred kombinerte fint i forkant, men heldigvis sett med Arsenal-øyne maktet ikke uruguayaneren å sette innlegget i mål. Arsenal slapp virkelig unna med skrekken der!

Også United slapp unna med skrekken noen minutter senere da Alexandre Lacazette dunket et frispark i tverrliggeren. Et nydelig frispark som hadde fortjent en bedre skjebne.

Da ble det hektisk for de Gea, for også Emile Smith Rowe hadde futt i støvlene like etterpå. Dessverre kom den spanske keeperen seirende ut av den duellen, og kampen tikket stadig mot 0-0.

Pepe fikk en sjanse nesten identisk til sin forrige store sjanse 8-9 minutter før full tid, men det ville seg ikke denne kvelden. Og når Cavani og innbytter Anthony Martial nærmest gikk i veien for hverandre helt på tampen, ebbet det ut i en kamp uten scoringer for noen av lagene.

Resultatmessig helt greit, selv om dette på ingen som helst måte var en 0-0-kamp.

Arteta fortsetter likevel sin rekke uten tap og står nå med syv kamper på rad i Premier League uten å tape.

I tillegg var det også godt å se nykommer Martin Ødegaard få sine første minutter, selv om han ikke klarte å utrette altfor mye i løpet av sine 7-8 minutter på Emirates stadium.

Forhåpentligvis blir det mye mer moro å se fra denne gutten etter hvert som han blir varm i trøyen.