Martin Ødegaard og co berget ny seier etter å ha havnet under mot Fulham.

Inngangen til den fjerde serierunder var preget av blandede følelser i Arsenal-leiren.

Samtidig som Mikel Arteta gjorde seg klar for siden 100. kamp som manager for Arsenal, ble det en verdig markering for banemester Steve Braddock som gikk bort tidligere i august.

Braddock, Arsenal-fan hele livet, ble ansatt som banemester i 1987 og har de siste 35 årene sørget for at både Highbury og Emirates har vært i verdensklasse hver eneste sesong.

Og ute på dagens gressmatte var det Arsenal som førte an i den første omgangen.

Granit Xhaka fikk en god mulighet til å skyte Arsenal i ledelsen allerede etter 15 minutter da han prøve å banke et innlegg i mål på volley. Ballen skled av høyrefoten og gikk ufarlig til side for mål.

Gabriel Martinelli var også nære å skru inn et ledermål da han slo et glimrende hjørnespark, men dessverre humpet ballen på toppen av tverrliggeren og over dødlinjen.

I de første 45 minuttene på Emirates stadium, men den forløsende scoringen satt langt inne. Det hjalp heller ikke at tidligere gooner Bernd Leno var årvåken i Fulham-buret.

Rundt halvtimen spilt endte ballen litt ut av det blå i beina til Bukayo Saka som plutselig fikk et hav av rom på høyresiden. Angriperen dro seg innover for å avslutte med venstrefoten, men Leno fikk avverget sjansen.

Etter sidebyttet fikk Gabriel Jesus en tidlig sjanse til å endelig sette Arsenal opp i ledelsen, men også denne gangen var Fulhams tyske keeper med på notene.

Det var ikke Gabriel noen minutter senere.

Den brasilianske midtstopperen skulle forsøke å dra med seg ballen ut fra forsvarsleddet. Etter å ha somlet for lenge med ballen snappet Aleksandar Mitrovic opp den hvite kula og banket den inn bak en sjanseløs Aaron Ramsdale.

Fullstendig mareritt for Gabriel, men heldigvis skulle fortvilelsen være kortvarig.

Han hadde misbrukt flere muligheter til å skyte tidligere i kampen, vår kaptein Martin Ødegaard, men midtveis inn i andre omgang prøvde han lykken.

Et skudd fra 15 meters hold sneiet innom Tosin Adarabioyo, som satte Leno fullstendig ut av spill. Da ballen humpet over streken løsnet jubelen for fullt hos mesteparten av de 60.164 fremmøtte på stadion - spesielt delegasjonen fra Arsenal Norway på Clock End som har avholdt årsmøte i London denne helgen.

Med seier i sikte fikk Arsenal blod på tann og innbytter Eddie Nketiah var svært nære å tuppe inn 2-1 da en langpasning åpnet opp for spissen. Dessverre fikk Fulham ryddet unna i siste liten.

Gjestene gjorde sitt for å bryte ned det offensive spillet til Arsenal, men Gabriel hadde noe å rette opp fra tidligere i omgangen.

Snaue fem minutter før full tid ble det et salig rot i målfeltet til Fulham i etterkant av et godt slått hjørnespark av Martinelli.

Ingen klarte å klarere ballen ut av farlig sone, så det endte med at syndebukken på 0-1 fikk pirket ballen over streken til 2-1!

En VAR-sjekk måtte til for å undersøke om en hands var inne i bildet, men bildene viste overhode ingenting ulovlig.

Helt på tampen måtte Ramsdale varte opp med en enorm reaksjonsredning for å sørge for at det forble det ene baklengsmålet.

Fulham klarte aldri å svare på Arsenals ledelse og seiersrekken forlenges til fire kamper denne sesongen.

Det kommer godt med, siden det blir en tøff uke i vente med Aston Villa hjemme på onsdag før The Gunners reiser til Manchester neste søndag.