Av: Joakim Rødven 08.07.22

Arsenal lå under 0-2 mot Nürnberg, men så snudde alt etter ti magiske minutter.

Denne uken reiste Mikel Arteta og gjengen til Tyskland for å fortsette oppkjøringen til den kommende Premier League-sesongen.

Kanskje var Arsenals utvalgte fremdeles litt i feriemodus etter bysykling og sightseeing i Nürnberg da de gjestet Max-Morlock-Stadion.

Rundt halvspilt 1. omgang prøvde Johannes Geis seg med et hardt skudd like utenfor debutant Matt Turners 16-meter.

Et drømmetreff ut av en annen verden smalt i tverrliggeren før den spratt i bakken og opp i nettaket, bak en fullstendig sjanseløs Turner.

Bare noen få minutter senere sprakk det fullstendig i de bakre rekkene hos The Gunners, og Kwadwo Duah fikk fosse fremover på hjemmelagets høyreside.

Fra skrått hold fikk Nürnberg-spilleren avsluttet i lengste hjørne, like utenfor rekkevidden til vår amerikanske sisteskanse.

Stillingen stod seg til pause, men da hadde Mikel Arteta fått nok.

Inn fra starten av andre omgang byttet Arteta inn både Gabriel Jesus, Gabriel Martinelli, Mohamed Elneny og forsvarer Gabriel.

Det skulle vise seg å være en god idé.

Omtrentlig 90 sekunder inn i Arsenal-debuten mottok Jesus en flott pasning fra spissmakker Eddie Nketiah. Fra en skrå vinkel ute til høyre klarte brasilianeren akkurat å snike ballen midt mellom Christian Mathenias skulder og hans venstre stolpe.

Pangstart for Arsenals nye signering, men mer var i vente. Denne gangen signert Elneny.

Det er ikke ofte at egypteren scorer, men når han først gjør det så er det av det spektakulære slaget.

Fra rundt 25 meters hold lukket 29-åringen øynene og hamret til med all sin kraft i høyrebeinet. Ballen skøyt fart som et prosjektil og røsket nesten med seg halvparten av maskene i Mathenias sitt høyre hjørne.

En utsøkt scoring av midtbanespilleren og Arsenal hadde utlignet ledelsen til vertskapet.

Nå var det derimot et helt annet Arsenal-lag på banen enn i de første 45 minuttene, for før kampuret viste 57 minutter var kampen snudd fullstendig på hodet.

Etter et innlegg fra innbytter Cedric Soares, som erstattet Kieran Tierney allerede etter bare 33 minutter, var Jesus nok en gang i fokus.

Denne gangen nådde ikke brasilianeren frem på innlegget, men istedenfor presset 25-åringen frem et selvmål av forsvarer Christofer Schindler.

Det ble ikke et hattrick på Jesus i debuten, men seks minutter etter 3-2-scoringen var han igjen i nærheten da et hardt skudd fra Nketiah smalt i treverket og spratt ut i feltet.

Tim Handwerker klarte ikke å stokke beina i tide og sparket ballen mot eget mål. Jesus lot ballen gå – 4-0 til Arsenal og for andre scoring på rad et selvmål.

Nürnberg fikk en redusering til 3-4 da Arsenal ikke klarte å klarere et innlegg som spratt frem og tilbake inne i egen boks, før Lukas Schleimer banket inn tyskernes tredje scoring for kvelden.

Men det var Arsenal og Jesus som skulle få siste ordet i kampen. Et godt innlegg fra landsmann Martinelli landet perfekt i beina på 45 millioner punds-mannen fra Manchester City og spissen flikket ballen frekt over målstreken.

Det satte punktum på en heseblesende 2. omgang, som virkelig var verdt pengene for de som fikk sett kampen enten på TV eller på stadion.

Nå venter en liten USA-turné for The Gunners og neste treningskamp blir ikke før 17. juli når de møter Everton i Baltimore.

PS! Ifølge Mikel Arteta var det planlagt at Tierney skulle byttes ut etter en halvtimes spill for å gi ham en fullverdig oppvarming før kamp og deretter rolig kamptrening etter å ha være skadet de siste månedene. Vi får derfor håpe at skotten er klar til dyst igjen om ni dager.