Av: Joakim Rødven 15.03.22

Arsenal sikret seg sin femte seier på rad mot revene fra East Midlands.

Det svinger bra for The Gunners om dagen og i forkant av helgens oppgjør mot Leicester stod Arsenal med fire strake seire i Premier League. Den statistikken ønsket de å forlenge hjemme mot revene.

Thomas Partey sørget for å bidra sterkt til at det skulle bli en realitet.

Kampen var bare drøye ti minutter gammel da han fikk vridd seg fri fra markeringen inne i Leicesters målfelt på et hjørnespark. Et glimrende innlegg fra Gabriell Martinelli landet perfekt på pannebrasken til ghaneseren, som på fremste stolpe nikket inn 1-0 for vertene på Emirates stadium.

Midtbanespilleren har stort sett prøvd seg på de spektakulære langskuddene, men en heading fra kloss hold gjør nok mer susen enn de skyhøye langskuddene han har prøvd seg på hittil.

Full av selvtillit prøvde Partey seg på et skudd utenfor 16-meteren like etter, og dette var et langt bedre forsøk enn før, men denne gangen smalt dessverre ballen i krysstanga før den spratt ut i banen igjen. En avslutning som absolutt hadde fortjent en bedre skjebne.

Bortelaget var nærmere 1-1 enn Arsenal var 2-0 i andre halvdel av omgangen. Et godt innlegg av Marc Albrighton ble stusset videre mot mål av Harvey Barnes, men Aaron Ramsdale vartet opp med en vanvittig feberredning - som han har til å vane å gjøre for tiden. Selv Leicester-manager Brendan Rodgers ble imponert av den engelske sisteskansen sin redning.

Ti minutter etter sidebytte ble det fullstendig kaos i målgården til gjestene. Et innlegg av Martin Ødegaard droppet ned i feltet, og etter flipperspill ble ballen omsider klarert på streken.

Arsenal ropte på straffespark, men det måtte heftig studering av bildene i VAR-bussen for å finne ut at, ja, det var straffespark. Ved første øyekast så det ut som Caglar Söyüncü var uskyldig, men TV-bildene viste klart og tydelig at tyrkeren endret ballbanen med hånden.

Dermed ble det bevist at det ble gjort en klar forseelse i feltet - og dommer Anthony Taylor så ingen annen utvei enn å tildele Arsenal et soleklart straffespark.

Den muligheten tok Alexandre Lacazette godt vare på og dundret ballen inn i sitt venstre hjørne - godt utenfor rekkevidden til ellers så solide Kasper Schmeichel.

2-0 til The Gunners, som også ble sluttresultatet. Vi befester derfor vår posisjon i kampen om topp fire, og ligger ett poeng foran Man United med hele tre kamper mindre spilt. Én av de kampene er mot titteljagende Liverpool, som vi møter allerede onsdag 16. mars.