Dette sier Vieira om Ødegaard-samarbeid

Av: Joakim Rødven 14.10.22

Nykommer Fabio Vieira har gjort sakene sine bra etter overgangen fra Porto.

Mange hadde kanskje forventet at 1.70 meter høye Fabio Vieira skulle få det tøft i Premier League, men så langt har portugiseren vist seg fra en positiv side. Selv om det fremdeles er rom for fysiske forbedringer.

- Jeg må bare fortsette å jobbe hver eneste dag. Jeg trener styrke tre ganger i uken, det er på tide å forbedre seg, spøker midtbanespilleren i mixed zone etter Arsenals 1-0-seier over Bodø/Glimt.

Vieira har allerede notert seg for scoring i Arsenal, men legger ikke skjul på at han trenger tid til å tilvenne seg tilværelsen i en ny og større liga.

- Det er en annen type fotball. I Portugal er det litt annerledes, i England er det mer fysisk. Jeg er nødt til å jobbe med fysikken min og jeg lover deg at jeg jobber så hardt jeg kan med å forbedre meg, sier 22-åringen.

POSITIV ATMOSFÆRE

Da Arsenal hentet den daværende Porto-spilleren var det nok få som hadde ventet at Vieira skulle komme til en klubb som kjemper om ligagull allerede denne sesongen.

Vieira selv mener man må være nøktern og ikke la seg rive med for tidlig. 

- Arsenal er en stor klubb. I øyeblikket er vi på førsteplass, som er en god posisjon å være i. Vi må bare fortsette å jobbe hardt og ta kamp for kamp, sier han diplomatisk.

Mye av grunnlaget for den gode formen har vært den gode atmosfæren som henger over klubben for tiden. Det tok laget med seg inn mot oppgjøret på Aspmyra, når de var forberedt på at det ville bli en tøff kamp i vanskelige forhold.

- Vi har en god mentalitet. Det var et vanskelig lag å møte, som har vunnet de siste 14 kampene sine her i Europa. Været her var også vanskelig for oss, men jeg synes vi spilte godt og vant fortjent. 

GODT ØDEGAARD-SAMSPILL

De færreste hadde nok sett for seg at Vieira skulle spille sammen med Martin Ødegaard, snarere heller tvert imot: som ganske lik spiller var han kanskje først og fremst tiltenkt som et rulleringsalternativ.

Likevel har portugiseren funne seg godt til rette i tospann med nordmannen på midtbanen.

- Jeg føler meg bra sammen med Martin. Han er en god spiller og vi vet alle han har mye kvalitet. Jeg er her for å hjelpe laget så mye jeg kan og jeg ønsker å være en spiller som kan hjelpe lagkameratene mine.

Bodø/Glimt 0


Arsenal 1

Saka (24)