Ramsey (78)
    Sánchez (5')
  • Chelsea 1

Costa (76)

Ingen andre lag i England har vunnet cupen så mange ganger som Arsenal - og Arsène Wenger.

Sesongen ble avsluttet på en bitter, bitter måte forrige helg, da selv en 3-1-seier over Everton ikke var nok til å sikre Champions League-spill neste sesong. For å gjøre vondt verre ble Laurent Koscielny utvist og Gabriel Paulista måtte ut på båre med skade.

Det betydde at til kampen måtte Arsène Wenger stille med Rob Holding, Nacho Monreal og Per Mertesacker i backtreeren. Sistnevnte hadde ikke spilt et eneste minutt denne sesongen før han kom inn som innbytter i den nevnte kampen mot Everton.

Det gjorde derimot ingen verdens ting.

Allerede drøye 4-5 minutter inn i kampen pirket Alexis Sanchez inn 1-0, rett nok etter litt kontroversielt vis. Chileneren blokkerte en klarering med hånden, og satte ballen i mål. Linjemannen avvinket først for offside (på Aaron Ramsey), men etter en diskusjon med hoveddommer Andy Taylor godkjente de scoringen likevel.

På et overraskende shaky Chelsea var Arsenal det klart dominerende laget, og med litt med tur kunne de ha ledet både 2-0 og 3-0, men stillingen holdt seg til 1-0 halvveis.

Selv om The Gunners fortsatte å styre kampen i 2. omgang, fikk Diego Costa utlignet for de blå etter at Arsenals bakre rekke ikke klarte å klarere et innlegg. Avslutningen fra den brasilianskfødte spanjolen kunne kanskje ha blitt håndtert av keeper David Ospina, men ballen snek seg inn i sisteskansens høyre side.

Denne kvelden tilhørte derimot Arsenal, og under et halvt minutt skulle det ta før ledelsen igjen var hos den røde delen av London. En utsøkt pasning fra innbytter Olivier Giroud landet helt perfekt i farlig sone inne i Chelseas målgård, og der stupte Aaron Ramsey frem og sikret seieren – som han også gjorde mot Hull for tre år siden.

En fantastisk seier for Arsenal, for Wenger og for spillerne. For å unngå en total fiaskosesong var dette helt nødvendig, og når det gjaldt som mest stod spillerne frem og gjorde jobben.

Med det klatrer også Arsenal på toppen av statistikken over FA Cup-seire, med sine 13 triumfer. Ett foran Manchester United. I tillegg blir Wenger den manageren som har vunnet turneringen flest ganger; syv i tallet.

Sesongen er da rundet av, og et nytt sølvtøy er innomhus. Da blir det en spennende sommer i vente, hvor Wenger (om han blir) har troen på at spillergruppen kan slå sterke tilbake – med et par nye ansikt inn i troppen. Wengers fremtid blir trolig avgjort innen kort tid. Vi venter i spenning på det endelige utfallet!