Kampdetaljer

Helsvart aften på Selhurst Park

Av: Jostein Solstad 01.02.17
  • Crystal Palace 3

    Milivojevic (str. 69)
    Cabaye (63)
    Townsend (17)
  • Arsenal 0


Et hardt presset Arsenal fikk virkelig slite mot nedrykkstruede Crystal Palace, som ydmyket The Gunners til det fulle.

Ettersom de andre topplagene gikk seirende ut av sine oppgjør, var det helt avgjørende at Arsenal også gjorde det samme. Og mot et Crystal Palace som bare lå tre poeng over nedrykksstreken hadde man forventet at tre poeng skulle innkasseres på Selhurst Park.

Men Sam Allardyces menn ville det annerledes.

Tidligere Tottenham-spiller Andros Townsend sendte Palace i ledelsen allerede etter 17 minutter, og ledelsen holdt også helt til pause. 

Selv om The Gunners endte opp med 72 % ballbesittelse, var det absolutt null og niks de skapte med den. I stedet utnyttet Palace et ubesluttsomt bortelag, og Yohan Cabaye curlet inn 2-0 litt over timen spilt. 

Noen minutter senere var også Townsend i aksjon igjen, men denne gang for skuespillerferdighetene sine. Venstrekanten gikk i bakken – tilsynelatende uten at noen var borti ham – men Michael Oliver falt for artisteriene og pekte på straffemerket. Den satte Luka Milivojevic sikkert i kassa; 3-0.

Arsenal hadde absolutt ingenting å svare med, og hadde en fullstendig bommert av en kveld. Selv om man prøver, er det svært vanskelig å finne noe som helst positivt å ta med seg fra denne kvelden. Wayne Hennessey hadde en svært rolig kveld på kontoret, og bakover leker Arsenal-skuten som bare det. 

Den andre omgangen de gulsvarte fra Nord-London leverte, var en prestasjon milevis unna hva man kunne forvente fra et lag som ønsker å kjempe i toppen. Wengers gutter forblir derfor på bakbeina i kampen om 4.plassen, og må virkelig få hjelp fra andre for å ta igjen Liverpool og Man City.

Crystal Palace

Wayne Hennessey
Joel Ward
Martin Kelly
Mamadou Sakho
Jeffrey Schlupp
Yohan Cabaye (McArthur 74)
Luka Milivojevic (Flamini 82)
Jason Puncheon
Wilfried Zaha (Delaney 88)
Andros Townsend
Christian Benteke

Arsenal

Emiliano Martinez
Hector Bellerin
Shkodran Mustafi
Gabriel Paulista
Nacho Monreal
Granit Xhaka
Mohamed Elneny (Ramsey 60)
Theo Walcott (Chamberlain 70)
Mesut Özil
Alexis Sánchez
Danny Welbeck (Giroud 60)