Kampdetaljer

Arsenal tilbake på Wembley

Av: Jostein Solstad 26.02.17
 • Arsenal 5

  Walcott (45)
  Giroud (53)
  Waterfall (sm 58)
  Sánchez (73)
  Ramsey (75)
 • Lincoln 0


Hederlig innsats til tross, Lincoln City ble en lettvekter mot Arsenals stjernegalleri i FA cupens kvartfinale.

At det kom til å bli et tap for Lincoln City, knepent eller stort, var nesten en ren selvfølge, men med en enorm støtte fra de drøyt 8-9000 tilreisende fra Lincolnshire var det ikke altfor stor forskjell på lagene halvveis. Nathan Arnold testet Petr Cech på stillingen 0-0, men den tsjekkiske målvakten gjorde sakene sine bra og bokse ballen unna farlig sone.

I stedet skulle Theo Walcott, som han gjorde mot Sutton United i forrige runde, sette inn en mål mot laget non-league. Etter mye klabb og babb foran keeper Paul Farman inne i overtiden fikk den lynkjappe angriperen sendt i vei et skudd – som via en forsvarer smatt forbi en sjanseløs Farman.

Undertegnede fikk privilegiet av å overføre cupkampen fra tribunen på Emirates, og med absolutt ingen verdens press på seg var Imps-fansen fantastiske gjennom hele kampen. Selv da Olivier Giroud satte inn 2-0 knappe åtte minutter ut i den andre omgagen ga de ikke opp.

Mens spillerne ute på banen mistet troen og målene begynte å renne inn, holdt gjestenes tilskuere motet oppe. Da sluttsignalet gikk, og både et selvmål, en herleg scoring av Alexis Sanchez og en ball som nærmest ble spasert inn av Aaron Ramsey, stod borteseksjonen igjen lenge etter slutt for å hylle sine egne helter. 

Til og med Theo Walcott og innbytter Francis Coquelin viste også sin takknemlighet, og applauderte innsatsen til bortelagets supportere. 

Lincolns enorme cupbragd fikk dermed en brå slått på Emirates stadium, mens Arsenals håp om å berge en ellers begredelig sesong lever videre. The Gunners venter seg nå en ny visit på Wembley i semifinalen, hvor de vil møte enten Man City, Tottenham eller vinneren av Man City - Chelsea mandag kveld.

Arsenal

Petr Cech
Hector Bellerin
Shkodran Mustafi
Laurent Koscielny
Kieran Gibbs
Aaron Ramsey
Granit Xhaka (Coquelin 61)
Theo Walcott
Alex Oxlade-Chamberlain (Özil 27)
Alexis Sánchez
Olivier Giroud (Perez 65)

Lincoln

Paul Farman
Bradley Wood
Luke Waterfall
Sean Raggett
Samuel Habergham
Nathan Arnold
Alex Woodyard
Alan Power
Terry Hawkridge (Marriott 77)
Matthew Rhead (Ward 66)
Jack Muldoon (Margetts 55)