Kampdetaljer

 • 04.03.17 18:30
 • Anfield
 • Premier League (53146)

Sjanseløse på Anfield

Av: Jostein Solstad 01.02.17
 • Liverpool 3

  Firmino (9)
  Mané (40)
  Wijnaldum (90)
 • Arsenal 1

  Welbeck (57)

Arsène Wenger prøvde en annen tilnærming mot Liverpool, men feilet fullstendig.

Arsenal har slitt mot de andre storklubbene på bortebane, og med en kjempesmell mot Leicester City i forrige runde hadde The Gunners et håp om å gjøre vondt verre for Jürgen Klopp og co. Dessverre ville de røde fra Merseyside det helt annerledes.

Arsène Wenger valgte å starte med superstjernen Alexis Sanchez på benken, med en ambisjon om å spille mer direkte fotball. I stedet vart Danny Welbeck og Olivier Giroud foretrukket på topp, med en «angrepsfirer» komplettert av Alex Iwobi og Alex Oxlade-Chamberlain.

Men kampplanen fikk seg et skudd i baugen allerede før 10 minutter var spilt. Et langt utspill fra Simon Mignolet ble slått videre ut til høyresiden, og inn fra Sadio Mané fikk Roberto Firmino sette inn kampens første scoring på bakerste stolpe.

Et nytt hull i Arsenalskuta ble påført av servitøren av den første scoringen på Anfield, og en et knallhardt skudd fikk Mané hamret inn 2-0 før pause.

I garderoben hadde Wenger trolig innsett det alle andre så; Alexis Sanchez burde ha vært på banen. Chileneren kom inn fra starten av den andre omgangen, og brukte drøye ti minutter på å sette opp lagkamerat Welbeck. På lekkert vis lobbet engelskmannen inn 1-2, men den store sluttspurten kom aldri.

Selv ikke et siste trekk med å kaste inn både Theo Walcott og Lucas Perez gav avkastning, og med et altsatsende Arsenal kontret i stedet Liverpool inn 3-1 på overtid.

Arsenal sakker derfor akterut i kampen om en Champions League-plass neste sesong, og står med svake tre poeng på de fire siste kampene i serien. Samtidig sklir de ned på en 5.plass – ett poeng foran Manchester United på 6. plass.

Liverpool

Mignolet
Clyne
Matip
Klavan
Milner
Can
Wijnaldum
Lallana (Leiva 90)
Coutinho (Origi 80)
Firmino
Mane

Arsenal

Cech
Bellerin
Mustafi
Koscielny
Monreal
Coquelin (Sanchez 46)
Xhaka
Oxlade-Chamberlain
Iwobi
Welbeck (Lucas 74)
Giroud (Walcott 74)