Kampdetaljer

Perlescoring berget uavgjort

Av: Jostein Solstad 25.01.17
  • RC Lens 1

    Mathias Autret (37)
  • Arsenal 1

    Oxlade-Chamberlain (81)

En herlig scoring av Alex Oxlade-Chamberlain sørget for at Arsenal unngikk tap i sommerens første treningskamp.

De største profilene som f.eks Alexis Sanchez, Aaron Ramsey, Petr Cech, Mesut Özil med flere var naturlig nok ikke med i troppen da Arsenal stilte til sin første treningskamp i sommer. De som har deltatt i forholdvis Copa America og EM har fremdeles litt ferie til gode, og da stilte The Gunners med et noe redusert mannskap.

Og det kom til syne at det har vært ferie. Etter en god sjanse for Chuba Akpom, fikk Lens en eventyrlig mulighet til å sjokkere Arsenal allerede etter fire minutter. Etter å først ha driblet seg gjennom i midten kom Abdellah Zoubir seg til en glimrende avslutningsposisjon, men avslutningen seilet utrolig nok over målet til Emiliano Martinez.

Vertene i Frankrike var farlig frempå nok en gang noen minutter senere. Et gjennomspill tok Arsenal-forsvaret på sengen, og Mathias Autret forserte rett mot mål. Også denne gangen ble avslutningen for svak, og The Gunners slapp unna skrekken denne gangen også.

Mot sin gamle klubb kunne unge Jeff Reine Adelaide virkelig ha introdusert seg rundt halvspilt 1. omgang. Etter et glimrende Arsenal-angrep på venstresiden dro angriperen seg inn fra siden, og skulle bare curle ballen inn i det lengste hjørnet. Dessverre gikk ballen et godt stykke utenfor målet til Douchez.

Mens Arsenal stort sett var laget med ballen i beina, skulle Lens’ tålmodige holdning gi avkastning til slutt. Etter 36 og et halv minutt var Calum Chambers uheldig i en luft duell, og ballen spratt mot Arsenals mål. Den snappet Lens opp, og selv om Martinez reddet det første forsøket, luktet Autret på returen og satte ballen kontrollert i det åpne buret.

Wengers mannskap sleit med å få flyten offensivt, og i pausen benyttet franskmannen seg til å bytte litt på laget. Hele seks endringer i pausen satte inn litt friske krefter, men det skulle ta lang tid før effekten skulle komme.

Til tross for at de røde og hvite hadde god kontroll på oppgjøret, måtte det litt tryllekunstner til – bare ni minutter før full tid.

En god stikker av Serge Gnabry la til rette for et sublime Arsenal-angrep på høyresiden, og den ville Alex Oxlade-Chamberlain utnytte. Det gjorde han også. På eksemplarisk vis. Engelskmannen lobbet ballen i en perfekt bue over Douchez fra skrått hold, og ballen landet elegant i det motsatte hjørnet.

Det ble også de eneste to målene i kampen, et resultat som i og for seg er greit slik kampen var. The Gunners dominerte mye av spillet, men med et tydelig redusert mannskap kunne man trolig forvente at kampen ville bli jevnere enn i sesong. Det er også en gjennomkjøring der bare kamptreningen er det viktigste.

Tidligere Arsenal-back Nigel Winterburn fortalte i klubbens egen direktesending av kampen at Wenger trolig vil være fornøyd med store deler av de de viste mot Ligue 1-laget, men at han forståelig nok vil være misfornøyd med det ene minuttet hvor det glapp bakover.

Arsenal reiser nå til USA, hvor de skal møte MLS All-Stars etterfulgt av MLS-laget Chivas.

RC Lens

Douchez
Kenny Lala
Landre (Mohamed Fofana 82)
Anthony Scaramozzino
Dusan Cvetinovic
Abdoul Ba
Bostock
Mathias Autret
Benjamin Bourigeaud (Wylan Cyprien 88)
Jeanricner Bellegarde (Djeman Koukou 80)
Abdellah Zoubi

Arsenal

Martinez (Mazey 46)
Debuchy (Bielik 46)
Mertesacker
Chambers
Monreal (Gibbs 46)
Coquelin
Elneny (Oxlade-Chamberlain 46)
Walcott (Willock 78)
Iwobi (Zelalem 78)
Reine Adelaide (Gnabry 46)
Akpom (Campbell 46)