22)
    Walcott (35
    69
    84)

I sin første start siden mai 2016 scoret Danny Welbeck to mål. Theo Walcott fulgte opp med hat-trick.

2016 ble et marerittår for Danny Welbeck, men etter å ha trent seg opp igjen til fitness i vinter fikk han starte sin første kamp siden siden kampen mot Manchester City 7. mai i fjor. Engelskmannen har fått noen kortere innhopp de siste kampene, men mot Southampton slo han endeleg tilbake.

Et drøyt kvarter inn i kampen tuppet han inn kampens første scoring helt oppe i det høyre hjørnet; via tverrliggeren. Flott scoring!

Bare noen få minutter senere doblet Welbz ledelsen etter en glimrende stikker fra Alex Oxlade-Chamberlain. Med litt flaks, og dyktighet, pirket Welbeck ballen mellom beina til Saints-keeper Harry Lewis.

Som et av de mest lovende talentene i rekkene, gikk Theo Walcott fra nettopp Southampton til Arsenal for over 10 år siden. I kveld skulle angriperen ta et aldri så lite stikk mot sin gamle arbeidsgiver.

Først la han på til 3-0 drøye ti minutter før pause, og mer skulle det bli. Bare noen minutter etter at Alexis Sanchez kom inn fra benken, var chileneren hovmester og serverte sin lagkamerat Walcott en glimrende mulighet fremfor målet til the Saints. Avslutningen gikk kontrollert inn i Lewis' høyre hjørne.

Og for å gjøre ydmykelsen komplett, sikret Walcott seg et storartet hat-trick. Nok en gang var det innbytter Sanchez som var nest sist på ballen.

Selv med Arsène Wenger på tribunen holdt Arsenal det pottetett bakover, og hadde full kontroll på trusselen fra laget som overmannet Liverpool i ligacupens semifinale i midtuken. Arsenal kan på sin side konstatere en komfortabel seier der de brukte nokså lite krefter, i tillegg til ha fått hvile spillere som Laurent Koscielny, Mesut Özil, Olivier Giroud og Alexis Sanchez (i 60 minutter). Det kan komme godt med når vi på nytt skal i aksjon mot Watford på tirsdag.