Kampdetaljer

Alexis avgjørende nok en gang

Av: Jostein Solstad 01.02.17
  • Arsenal 2

    Sánchez (72. 80)
  • Sunderland 0


Det var stort sett bare spill mot ett mål, men det var en lang og frustrerende vei forbi Jordan Pickford.

Tallenes tale var klinkende klar: med 13-3 i skudd på mål var det ingen som helst tvil om at det var vertene på Emirates som hadde initiativet i kampen. Sunderland hadde derimot en reddende engel bakerst i rekkene, og uten Jordan Pickford i mål kunne dette virkelig ha blitt en stygg kveld for David Moyses kattepuser. 

Allerede etter ti minutter trodde Arsenal at de kunne slippe jubelen løs da et langskudd fra Alexis sneik seg forbi den unge sisteskansen. Dessverre stod Giroud i veien, og vispet ballen i mål med hånden. Scoringen ble så korrekt annullert. 

Derfra og ut var det mange flotte kombinasjoner, men den siste sluttproduktet var bare «nesten» gang etter gang. 

Noen halvskumle forsøk på Sunderlands venstreside ble avverget med hjertet i halsen, men etter hvilen gasset Arsenal opp.

En glimrende pasning fra Granit Xhaka åpnet opp rom ute til venstre for Mesut Özil, som slo en perfekt ball inn igjen i feltet. Der ventet Alexis Sanchez, som enkelt kunne sette inn 1-0.

Samme mann var på farten igjen bare 7-8 minutter senere da Olivier Giroud tvang frem nok en solid redning fra Pickford, men på returen fikk Sanchez nikket inn sitt andre for kvelden.

Et viktig resultat for the Gunners, som fremdeles sitter i passasjersetet foran årets siste serierunde til helgen. Liverpool og Man City har gjort det de skulle, og med like mange kamper spilt står de tre lagene med forholdsvis 75 (Man City), 73 (Liverpool) og 72 (Arsenal) poeng. 

Vi får alle være Middlesbrough- og Watford-fans for en dag denne helgen. Forhåpentligvis kan også Arsène Wenger dra fram litt magi, og ta Arsenal til Champions League også neste sesong.

VCC.

Arsenal

Petr Cech
Rob Holding
Shkodran Mustafi
Nacho Monreal
Hector Bellerin
Aaron Ramsey (Welbeck 69)
Granit Xhaka
Kieran Gibbs (Iwobi 69)
Mesut Özil
Alexis Sánchez
Olivier Giroud (Walcott 86)

Sunderland

Jordan Pickford
Billy Jones
John O'Shea
Lamine Kone
Javier Manquillo
Bryan Oviedo
Lee Cattermole
Sebastian Larsson
Ibrahim Didier Ndong
Fabio Borini
Jermain Defoe