• Sutton United 0

• Arsenal 2

Lucaz Perez (27)
    Theo Walcott (55)

Theo Walcott scoret sitt 100. mål for klubben, og kvartfinale mot Lincoln står for tur.

Vel vitende om at Lincoln City klarte «det umulige» mot Burnley tidligere i helgen, var det bare om å gjøre å ikke gå på et feilskjær mot non-league-laget Sutton United på mandag. Sett bort fra at laget som ligger på 17. plass i National Conference har en kunstgressbane var det lite man visste om Sutton, og rammen rundt kampen var derfor helt fremragende.

Engelske medier hadde i forkant av kampen fokusert mye på Suttons reservekeeper, og keepertrener, Wayne Shaw, som har blitt beskrevet som Englands største keeper, men den karismatiske 45-åringen ble sittende på benken hele kampen.

På banen derimot, skulle man absolutt ikke tro at det var fire divisjoner mellom lagene. Lucas Perez skrudde inn 1-0 med et smart skudd som suste gjennom hele feltet like før halvtimen var spilt, men det var også det eneste målet de drøyt 5.000 fremmøtte fikk se før pause.

David Ospina holdt også på å kludre det skikkelig til for seg selv med et hårreisende utspill, men heldigvis for Arsenal klarte ikke Sutton å utnytte muligheten.

Ti minutter etter pause var Arsenal på farten igjen, og etter et glimrende lagspill kunne Nacho Monreal servere en helt umarkert Theo Walcott på bakerste stolpe. Engelskmannen fikk en enkel jobb med å sette inn kampens andre - og siste - scoring, og sikret seg samtidig sitt 100. mål for Arsenal.

Det var så absolutt ingen maktdemonstrasjon fra Arsenals side, men Arsène Wenger fortalte media i etterkant av kampen at de gjorde akkurat det de måtte for å ta seg videre. Franskmannen var samtidig raskt ute med å rose Suttons spillere, som virkelig ga dem kamp.

Nå venter Lincoln City i kvartfinalen på Emirates stadium i midten av mars - en kamp som undertegnede gleder seg enormt til (da jeg studere i Lincoln for noen år siden). Det er derimot ingen tvil om at Arsenal skal, bør og må vinne denne nokså greit!