Kampdetaljer

Uavgjort i en høydramatisk aften på Emirates

Av: Joakim Rødven 26.04.18
  • Arsenal 1

    Lacazette
  • Atletico Madrid 1

    Griezmann

Arsenal lå an til å få et godt utgangspunkt før returoppgjøret mot Atletico Madrid, men så dukket Antoine Griezmann opp.

Arsene Wengers siste hjemmekamp som manager for Arsenal i Europa. Stemningen var fantastisk og The Gunners viste en innsats og vilje vi ikke har sett på lang tid. Det hele så veldig lyst ut helt til Antoine Griezmann utliknet like før slutt. Dermed har Arsenal en vanskelig oppgave foran seg på Wanda Metropolitano på torsdag. 

Arsenal startet kampen med et stolpeskudd fra Lacazette etter 7 minutter og like etterpå fremprovoserte franskmannen en kjemperedning av Jan Oblak. 

Dramatikken startet allerede etter 10 minutter, da kroatiske Sime Vrsaljko fikk sitt andre gule etter en stempling på Alexandre Lacazette. Det fikk Atletico-trener Diego Simeone til å tenne på alle pluggene. Dommeren likte reaksjonen svært dårlig og sendte den illsinte argentineren på tribunen. 

Arsenal fortsatte å presse på med en mann mer, men klarte ikke å overliste Jan Oblak. Atletico lå kompakt og forsvarte seg godt, og skapte noen muligheter på kontringer.

Etter 62 minutter fikk endelig Arsenal hull på byllen etter et godt hodestøt av Alexandre Lacazette. Det var franskmannens 16. mål denne sesongen. 

The Gunners fortsetter presset og skaper flere enorme muligheter, men Oblak var som en levende vegg i Atletico-buret. 

Etter 82 minutter kommer Atletico på sin første visitt på Arsenals banehalvdel med en lang pasning i bakrom på Antoine Griezmann. Han vinner duellen med Koscielny og er alene med Ospina. Griezmann skyter rett på colombianeren, men får en retur som han setter via Mustafi og i nettaket. Dermed fikk Atletico det livsviktige bortemålet. 

Det endte 1-1 etter en meget god kamp av Arsenal. Dermed har de et meget vanskelig utgangspunkt foran returoppgjøret, hvor de må score for å ha en mulighet for å gå videre. Det er lettere sagt en gjort fordi laget fra den spanske hovedstaden har nemlig kun sluppet inn 4 mål på hjemmebane i LaLiga denne sesongen. 

Returoppgjøret spilles torsdag 3. mai på Wanda Metropolitano i Madrid. 

Arsenal

Atletico Madrid