Kampdetaljer

Wengers mareritt fortsetter

Av: Joakim Rødven 06.08.17
  • Brighton & Hove Albion 2

    Dunk (7)
    Murray (26)
  • Arsenal 1

    Aubameyang (43)

De skulle reise seg mot Brighton, men endte opp med å gå på en ny smell i stedet.

Etter to stygge tap mot suverene serieledere Man City skulle Arsenal reise kjerringa mot nyopprykkede Brighton.

Se blåhvite sebraene fra sørkysten hadde ikke vunnet mot Arsenal siden 1982, men i 2018 skulle de vise seg fra en meget positiv side.

Arsenal prøvde å sette vertene på The Amex under press de første minuttene, men drøye seks og et halvt minutt ut i oppgjøret snappet Lewis Dunk en løs ball etter at Petr Cech ikke klarte å bokse unna en corner.

Vondt ble enda verre da kaptein Laurent Koscielny helt uinspirert spilte bort ballen til Brighton, og eg nydelig innlegg av Pascal Gross landet perfekt på pannebrasken til Glenn Murray. 2-0.

Nykommer Pierre-Emerick Aubamyang fikk tent et ørlite håp om poeng da han tuppet inn reduseringen til 1-2 like før pause, men Arsenal klarte ikke å få inn sitt andre for kvelden.

Arsène Wenger og co måtte derfor konstatere at de gikk på sitt fjerde strake bortetap i Premier League, som er en ny negativ rekord klubbrekord.

Slik runden utspilte seg forøvrig er det nå hele 13 poeng opp til Tottenham på 4.-plass, mens Burnley på 7.plass sakte men sikkert begynner å puste the Gunners i nakken bare fem poengs margin.

Med ni kamper igjen å spille av årets sesong (i tillegg til eventuelle kamper i Europa League) trengs det så definitivt en liten opptur i nærmeste fremtid. Neste hinder for Arsenal er allerede førstkommende torsdag hvor vi reiser til Milano for å kjempe om avansement i Europa.

Brighton & Hove Albion

Mathew Ryan
Lewis Dunk
Shane Duffy
Gaetan Bong
Pascal Gross
Ezequiel Matias Schelotto
Davy Propper
Dale Stephens
Anthony Knockaert
Jose Izquierdo
Glenn Murray

Arsenal

Petr Cech
Calum Chambers (Bellerin 82)
Laurent Koscielny
Shkodran Mustafi
Sead Kolasinac
Jack Wilshere
Granit Xhaka
Alex Iwobi (Welbeck 74)
Mesut Özil
Henrikh Mkhitaryan (Nketiah 82)
Pierre-Emerick Aubameyang