Kampdetaljer

Arsenal inne i god form

Av: Jostein Solstad 12.07.17
  • Arsenal 2

    Iwobi (56)
    Monreal (16)
  • Brighton & Hove Albion 0


Kontrollerte inn en komfortabel seier i helgen, og har sju strake kamper uten tap.

Etter nedsablingen av Liverpool har Arsenal kommet seg på beina igjen, og før oppgjøret mot Brighton i helgen hadde ikke Arsenal tapt på seks siste kamper etter fadesen på Anfield. Av disse hadde fem av kampene endt med seier.

Og i går viste Arsenal hvem som var sjef på Emirates allerede etter minuttet spilt. Alex Lacazette dundret til, og ballen smalt i treverket bak Brighton-keeper Mathew Ryan.

Drøye femten minutter senere skulle åpningsmålet komme, fra en litt uvanlig spiller. Etter noe klabb og babb inne i gjestenes målfelt, hvor de ikke klarte å få klarert et frispark, fikk Nacho Monreal klemme til fra rundt straffemerket. Med sin høyre fot satte han kontant inn 1-0.

Midtveis i den første omgangen hadde også Brighton et stolpeskudd, men Arsenal red inn ledelsen til pause. Vertene hadde en eventyrlig mulighet til å sette inn 2-0 på en kontring tatt ut av læreboka fem minutter før sidebyttet, men Ryan parerte godt med beina og holdt gjestene inne i oppgjøret.

Over i andre omgang brukte Arsenal 10 minutter på å finne hull i Brightons forsvarsmur. En utenomjordisk hælpasning fra Alexis havnet rett i beina på Alex Iwobi, og engelsk-nigerianeren hamret ballen inn i det lengste hjørnet. En utsøkt scoring av The Gunners!

Alexis hadde en god mulighet til å sette inn Arsenals tredje rundt timen spilt, men en særdeles god redning på streken gjorde at det ble med to mål.

Uansett en komfortabel seier, og hjulene er i gang inn mot oktober måned. 

VCC

Arsenal

Petr Cech
Rob Holding
Shkodran Mustafi
Nacho Monreal
Hector Bellerin
Aaron Ramsey
Granit Xhaka (Elneny 83)
Sead Kolasinac
Alex Iwobi (Walcott 71)
Alexis Sánchez
Alexandre Lacazette (Giroud 71)

Brighton & Hove Albion

Mathew Ryan
Bruno Saltor
Shane Duffy
Lewis Dunk
Gaetan Bong
Solly March
Dale Stephens
Davy Pröpper
Pascal Gross
Jose Izquierdo
Isaiah Brown