• Crystal Palace 1

Milivojevic (77)

Lacazette scoret til slutt da Crystal Palace ble feiet av banen.

Arsène Wenger hadde sonet ferdig sine tre kamper på tribunen og var tilbake på trenerbenken. Om det hadde noe å si for kampforløpet kan alltids diskuteres, men i alle fall ble det en svært hyggelig aften på Emirates når London-rival Crystal Palace kom på besøk.

Omtrent i det kampuret rundet fem minutter sneik Nacho Monreal seg fri fra markeringen og stanget inn 1-0 fra et glimrende slått hjørnespark av Granit Xhaka.

Og spanjolen var på farten igjen bare noen minutter senere, denne gangen som servitør. Backen pisket inn et innlegg fra venstre, og Alex Iwobi fikk bredside inn kampens andre scoring i London.

Men Arsenal var langt fra ferdige med å ydmyke Roy Hodgsons menn.

Før 13 spilte minutter var passert fikk kaptein Laurent Koscielny tuppet inn 3-0, selv om kampens høydepunkt ennå ikke var opplevd.

Rundt halvspilt 1. omgang lekte Mesut Özil, Jack Wilshere og Alex Lacazette seg med Palace-forsvaret, og sistnevnte fikk en svært etterlengtet scoring etter at Özil på mesterlig vis la ballen perfekt til rette like ved 16-meteren.

Petr Cech gjorde noen gode redninger utover i kampen, men litt under et kvarter før full tid måtte tsjekkeren kapitulere etter at Milivojevic hamret inn en redusering for gjestene.

Arsenal holdt derimot stand, og sikret seg en solid seier – lagets første seier på seks kamper i alle turneringer. Det var en viktig vitamininnsprøyting før vi tar imot Chelsea i returoppgjøret i ligacupen kommende onsdag.

Nå gjenstår det bare å følge utviklingen på byttehandelen av Alexis og Mkhitaryan, som forventes å offentliggjøres innen kort tid.