Kampdetaljer

 • 27.08.17 17:00
 • Anfield
 • Premier League (53206)

Ydmyket på Anfield - igjen

Av: Jostein Solstad 10.07.17
 • Liverpool 4

  Firmino (17)
  Mané (40)
  Salah (57)
  Sturridge (77)
 • Arsenal 0


Arsenal skulle slå tilbake etter tapet mot Stoke. Det gikk ikke etter planen.

Det murres i og rundt Arsenal. Det har gjort det en stund nå. Wenger in, Wenger out. Internasjonal fotball ødelegger (tilsynelatende) seriestartene våre. Stjernespillere linkes bort. Dårlig kroppsspråk, frustrasjon, protester. Rekordkjøp. Europa League.

Lenge har Arsenal vært en av Englands mest stabilt, ustabile klubber. Likevel har de alltid klart målet om å komme seg ut i Europa for å leke med de beste. Denne gangen ble vi valgt av det andre laget, det som ikke var like bra som de andre.

Det likte ikke de beste på laget vårt. Og de vil ikke være med på leken lenger, de vil være hos de andre som er litt bedre.

De som får leke med de beste denne sesongen er Liverpool. Jürgen Klopp hadde ikke fantastiske resultater i starten, men har sakte men sikkert fått hentet de spillerne han selv ville ha. Bygge det laget han selv ville ha.

Når Liverpool og Arsenal sist møttes i april var Wengers plan mot Jürgen Klopps gegenpressing å spille direkte, og franskmannen vraket Alexis Sanchez til fordel for Olivier Giroud for å få mer duellstyrke. Ni minutter ut i kampen ledet Liverpool 1-0 og kampen endte 3-1 til Klopp.

Søndag møttes de igjen, og - nå som da - valgte Wenger å endre sin taktiske inngang. Både rekordsigneringen Alexandre Lacazette og Skhodran Mustafi starten på sidelinjen. Men et usedvanlig tafatt Arsenal klarte aldri å komme igang, og til pause ledet Liverpool komfortabelt 2-0, anført av Roberto Firmino og Sadio Mane.

Arsenal prøvde å gå hardere til verks etter pause og startet OK de første minuttene, men så kom 3-0 etter en kontring. Da var det game-set-match, for 4-0 kom 13 minutter før full tid.

Statistikken viste at Liverpool noterte seg 10 avslutninger på mål, mens Arsenal på sin side produserte totalt seks avslutninger: INGEN av dem på mål.

Et tap mot Liverpool er isolert sett ingen stor krise, men måten dette tapet kom på vekker bekymring. De fleste målene kom som et resultat av personlige feil, dårlig press eller dårlig organisering. Er det ingen som bryr seg? Er det ingen som vil? Har de troen på det de gjør? Er oppgaven for stor?

Pokaler og medaljer blir ikke delt ut etter tre seriekamper. Men noe må gjøres. Etter tre kamper har Arsenal tre poeng etter kamper mot Leicester, Stoke og Liverpool. Målforskjellen viser minus fire, og vi ligger seks poeng bak ligaleder Man United som har valset over all motstand.

Det er noe fundamentalt feil med Arsenal. Et lag som skal spille og trille ballen rundt omkring. Da hjelper det ikke å miste ballen og få tre kontringsangrep imot. Når Arsenal har ligget under har Wenger endret formasjon tilbake til 4-2-3-1. Kanskje 3-4-3 ikke er den rette likevel?

Nå venter en landslagspause. Det tror jeg trengs for å mobilisere troppene. Bournemouth 9. september er neste.

Liverpool

Loris Karius
Joseph Gomez
Joel Matip
Dejan Lovren
Alberto Moreno
Emre Can
Jordan Henderson
Georginio Wijnaldum
Roberto Firmino
Sadio Mané
Mohamed Salah

Arsenal

Petr Cech
Rob Holding
Laurent Koscielny
Nacho Monreal
Hector Bellerin
Aaron Ramsey (Coquelin 46)
Granit Xhaka
Alex Oxlade-Chamberlain (Lacazette 62)
Mesut Özil
Alexis Sánchez (Giroud 62)
Danny Welbeck