• Arsenal 1

Lacazette (62)
  • Sevilla FC 2

Correa (49) N'Zonzi (69)

Til tross for tap mot et sterkt Sevilla i siste kamp, gikk Arsenal seirende ut av egen pre-season turnering.

I helgen ble den niende utgaven av Emirates Cup avholdt i vår egen lekegrind. Vennskapsturneringen har, med unntak av fjoråret, vært en fast del av Arsenals sesongoppkjøring siden vi skiftet beite fra Highbury. Turneringen byr som regel på storlagsbesøk, og i år var intet unntak. Arsenal fikk bryne seg på de regjerende portugisiske mesterne Benfica, og de spanske Europa-spesialistene Sevilla i årets utgave.

Lørdagens kamp mot Benfica bød på to forskjellige omganger. Første omgang bar preg av dårlig forsvarsspill, mye grunnet en uprøvd forsvarsrekke med nervøse unggutter, og en Mertesacker ute av form. Det resulterte i to billige baklengsmål Wenger garantert ikke var fornøyd med. Heldigvis var det offensive mer av det positive slaget. Etter at Benfica hadde tatt ledelsen skrudde Arsenal opp tempo. Nysignerinen Sead Kolasinac var svært toneangivende, og serverte Walcott på blank kasse til utligningen. Samme mann pirket inn ledermålet bare få minutter etterpå. Like før pause utligner Benfica, og lagene er like langt.

I andre omgang viste Arsenal seg fra en helt annen side, og kjørte til tider over portugiserne. Et selvmål av Lopez i det 52. minutt, et råsterkt mål av Giroud etter 64 minutter, og etterlengtet nettsus for en frisk Iwobi i det 70. minutt fastsatte sluttresultatet til 5-2; et resultat vi har lært oss å like de siste årene.

Poengsystemet i turneringen gir ett poeng for hver scoring, i tillegg til tre poeng til vinneren av kampen. Med det var Arsenal godt på vei mot turneringsseier før søndagskampen mot Sevilla. Sevilla vant 1-0 mot tyske RB Leipzig, og stod med 4p. Arsenal stod med 8, så Sevilla var nødt til å vinne med to mål for å vinne turneringen.

Det stod 0-0 etter en svært jevnspilt førsteomgang. Begge lagene stilte med sterkt mannskap fra start, og ønsket tydelig seieren. Sevilla startet 2. omgang best, og tok ledelsen etter en kontrollert avslutning fra Correa. Arsenal kjempet seg tilbake, og etter et rått forarbeid av Oxlade-Chamberlain, fikk Lacazette en enkel jobb med å sette inn sitt første mål på hjemmebane, og lagene var like langt.

Den gamle Premier League-kjenningen Steven N'Zonzi fikk sitt livs treff etter 69. minutter, og banket inn seiersmålet fra 20 meter. Etter en jevnspilt affære kunne Sevilla juble for seieren, mens Arsenal stod igjen som vinnere av turneringen grunnet flest scorede mål.

Alt i alt en godt gjennomført turnering. En del unggutter har fått prøve seg, og noen har gjort sakene sine svært bra. Resten har fått verdifull kamptrening, og ser ut til å tilpasse seg det nye systemet bra. Wenger virker å være overbevist om et tremannsforsvar, og to vingbacker, så vi kan forvente oss 'den nye formasjonen' også ved starten av sesongen.

Neste kamp er Community Shield mot Chelsea. Vi håper laget er revansjelystne etter 0-3 tapet tidligere i sommer, og gjentar Wembley-suksessen fra FA-cupfinalen.