Kolasinac 51' Ramsey 58'
  • Swansea City 1

Clucas 22'

Med en snuoperasjon i andreomgang sikret Arsenal tre poeng på Emirates.

Swansea har de siste årene vist seg å være en aldri så liten ’dødare’ på Emirates. Utrolig nok er de det laget som har flest borteseire på Emirates, bak Chelsea. Etter en stusselig førsteomgang tok de ledelsen også ved denne anledningen, men i andreomgang tok Arsenal mer og mer kommando, og med to mål på sju minutter ble det jubel ved kampslutt denne gang.

Men det startet dårlig. Etter 22 minutter sleiver Koscielny en klarering, som snappes opp av chelsea-soldat Tammy Abraham, som sender en perfekt vektlagt pasning i bakrommet Koscielny har etterlatt seg. Alene med Cech gjør Clucas ingen feil, og sender ballen mellom beina på tjekkeren.

Arsenal produserte få sjanser i førsteomgang, og selv om Alexis tvang frem det beste i Fabianski fem minutter før pause, var vi heldige som gikk til pause på stillingen 0-1. Like før hvilen mister Mertesacker ballen til en aggressiv Ayew innenfor egen 16-meter. Heldigvis er Cech våken og får slått ballen til corner. En stor mulighet for Swansea til å feste grepet om seieren.

Heldigvis var det et mer tent arsenallag som kom ut på banen til andreomgang. Etter fem minutters spill havner ballen hos Sead Kolasinac som dunker ballen i lengste nettvegg til en viktig utligning. Det ga Arsenal blod på tann, og etter 58 minutter kom ledermålet. Xhaka spiller en fin pasning ut til Kolasinac som står alene på hjørnet av 16-meteren. Med to touch legger han ballen til rette for Ramsey som kontrollert plasserer kula i keeperhjørnet til Fabianski.

Resten av kampen kontrollerer Arsenal det hele. Bortsett fra en kontring i verdensklasse, som ender opp med at Bellerin treffer tverrliggeren, er det lite og skrive hjem om, og vi kan kassere inn tre livsviktige poeng.

Vi overbeviser ingen med en knepen 2-1 seier over Swansea på hjemmebane, men det er vitkig å ikke tape unødvendige poeng tidlig i sesongen. Neste runde venter Man City på Etihad, og der behøver vi alle mann med hundre prosent fokus.

Runden etter det tar vi imot Tottenham på Emirates, så det er to definerende serierunder som venter oss. Drar vi i lang seks poeng de neste to kampene vil kritikerne stilne, og Wenger vil få litt arbeidsro. Vi gleder oss til utfordringen!