Kampdetaljer

Overlegen seier i London-derbyet

Av: Joakim Rødven 12.07.17
  • Arsenal 2

    Mustafi (37)
    Sánchez (42)
  • Tottenham Hotspur 0


Arsenal har slitt mot Tottenham de siste årene, men lørdag viste de erkerivalene nøyaktig hvor skapet skal stå.

Ikke siden 16. mars 2014 har Arsenal maktet å slå Tottenham i ligaspill. Siden den gang har det blitt to seire for de liljehvite og fire uavgjorte mellom de to Nord-London-lagene, sett bort ifra en Arsenal-triumf i ligacupen i 2015.

Med et stadig øktene press på Arsène Wenger var det derfor en høyst interessant kamp som stod for tur på ærverdige Emirates Stadium lørdag kveld.

For Mauricio Pochettino sin del er det et viktig element å holde følge med de to Manchester-lagene idet vi snart nærmer oss juleprogrammet.

Men denne gangen fyrte Wenger på alle sylindre, og klinket til med supertrioen Özil-Sanchez-Lacazette på topp. Det gjorde franskmannen rett i.

En tent gjeng så ut til å være virkelig klare til London-derbyet, og for en sjelden gang virket det som at det var flere enn Alexis Sanchez som var aggressive i spillestilen (til og med uten å ha sluppet inn mål først).

Arsenal var hakket hvassere innledningsvis, og virket å ha en relativt god kontroll på oppgjøret i den første omgangen.

Knappe ti minutter før pause skulle overtaket også vises på resultattavlen. 

En (kanskje) noe billig frispark ble tildelt Alexis Sanches ute på vår venstreside, og tyske Mesut Özil fikk tid til å sikte på sine rødkledde kollegaer inne i Hugo Lloris' målfelt.

Der fant han sin landsmann Shkodran Mustafi, som stanget kula utagbart – via tverrliggeren – forbi Tottenham-kaptein Lloris.

Fem minutter senere hamret Sanchez selv inn 2-0 for The Gunners, etter at Lacazette serverte chileneren framfor bortelagets mål.

Utover i den andre omgangen så Tottenham mer og mer frustrerte ut, og mot slutten så de ut til å ha gått tomme for ideer. 

Det gjør derimot ingenting for Arsenals del, og alle med et rødt hjerte kan konstatere noe vi egentlig alle visste: Arsenal er fremdeles best i byen.

VCC!

Arsenal

Petr Cech
Laurent Koscielny
Shkodran Mustafi
Nacho Monreal
Hector Bellerin
Sead Kolasinac
Aaron Ramsey
Granit Xhaka
Mesut Özil (Iwobi 84)
Alexis Sánchez
Alexandre Lacazette (Coquelin 74)

Tottenham Hotspur

Hugo Lloris
Davinson Sanchez
Jan Vertonghen
Kieran Trippier
Ben Davies
Eric Dier
Moussa Sissoko
Mousa Dembélé
Christian Eriksen
Dele Alli
Harry Kane