• Arsenal 2

Lacazette (20' 67)
  • West Bromwich Albion 0

Franskmannen svært effektiv da West Brom ble feid til side.

Arsenal snublet ut av startblokka denne sesongen, men har etter det sviende tapet mot Liverpool stablet seg opp på beina igjen. Siden da hadde de vunnet tre og spilt uavgjort mot Chelsea. Og formen skulle fortsette mot Tony Pulis' West Brom.

Kampen startet derimot ikke fantastisk, og en kunne høre en markant "mulling" i åpningsminuttene. Drøyt åtte minutter spilt holdt Shkodran Mustafi på å gi gjestene en gavepakke da tyskeren meiet ned Jay Rodriguez inne i sekstenmeteren. Spissen kom seg derimot raskt på beina igjen og avsluttet mot mål, men Petr Cech fikk akkurat slått ballen i stolpen.

Da begynte Arsenal-maskineriet å våkne, og før halvspilt 1.omgang skulle kampens første nettsus bli en realitet.

Et godt frispark av Alexis Sanchez smalt i treverket, og på returen hadde Alexandre Lacazette gjort et smart løp og stanget ballen kontant i mål bak en sprellende Ben Foster.

Utover i omgangen var WBA nærmere 1-1 enn Arsenal var 2-0, og bare en fantomredning på streken av Nacho Monreal sørget for at Arsenal gikk til pause med en ledelse.

Etter sidebyttet fortsatte Arsenal med å holde ballen i laget, og en måling av balllinnehavet viste at Arsenal kontrollerte ballen i over 70 prosent av tiden i annen omgang. Det måtte til slutt gi avkastning, og detter 67 minutter kom punktumet i kampen.

Aaron Ramsey gikk i bakken etter en duell med WBA-backen Allan Nyom, og dommer Robert Madley pekte på straffemerket. Lacazette takket og bukket for muligheten, og satte ballen kontant i Fosters venstre hjørne.

Etter det var kampen i realiteten over, og de resterende 20 minuttene ble en transportetappe for The Gunners - som cruiset inn til en nokså komfortabel 2-0-seier.

Det er kanskje i overkant å si at det var et skår i gleden, men det var i alle fall en liten ripe i lakken at mens innbytter Ainsley Maitland-Niles gjorde seg klar til et innhopp på tampen av kampen - ville ballen rett og slett ikke gå ut av spill. Det endte med at spilleren rakk å springe inn på banen drøye to og et halvt minutt på overtid, før dommeren rett etter blåste av oppgjøret.

Kanskje han får vist seg litt mer frem på torsdag når vi møter BATE Borisov i Europa League...

Med seieren over WBA klatrer vi dermed litt oppover tabellen, og ligger like utenfor topp seks - med seks poeng opp Manchester-lagene.