• Arsenal 2

Mkhitaryan (37)
    Iwobi (41)

En tøff start for Unai Emery etter to strake tap i serieåpningen.

Debuten i Premier League ble en tøff affære for Unai Emery, som måtte konstatere 0-2 mot regjerende seriemester Manchester City.

Oppgaven ble ikke noe lettere denne helgen; bortekamp mot erkerival Chelsea.

Det startet også fryktelig svakt for Arsenal. Allerede i det niende spilleminuttet fikk Pedro stå mutters åleine foran Petr Cechs mål, etter innlegg fra venstreback Marcos Alonso.

Spanjolen gjorde ingen feil og sendte hjemmelaget i ledelsen på Stanford Bridge.

Vondt ble verre for Arsenal før halvspilt førsteomgang da Alvaro Morata lekte seg med Shkodran Mustafi og satte inn 2-0 for The Blues.

Siste ordet var derimot langt ifra sagt, og i løpet av fire magiske minutter skulle kampklimaet endre helt karakter.

Først reduserte Henrikh Mhkitaryan til 1-2, og like etter serverte den armenske landslagsspilleren Alex Iwobi som satte inn 2-2.

Selv med et stort press defensivt, var det bare et under at Arsenal ikke scoret flere mål den første omgangen. Både Iwobi, Mhkitaryan og Aubameyang hadde eventyrlige muligheter til å score.

Kampen var «up for grabs» i den andre omgangen, men i det Arsenal begynte å sette inn et ekstra trykk – raknet det for Unai Emery og co.

Det hele startet med en horribel støttepasning fra innbytter Alex Lacazette. Ballen havnet i beina til en motstander. Gjenvinningspresset fra franskmannen var tilsvarende svakt, og da fikk Marcos Alonso akkurat nok tid og rom inne i boksen.

Denne gangen klarte Arsenal ikke å svare, og tap nummer to denne sesongen ble derfor et faktum.

Unai Emery har derfor fått en tøff start på karrieren i Arsenal med to strake tap. Det skal likevel sies at med ny manager og ny filosofi i laget, må spanjolen få tid til bygge sitt lag.