Koscielny (38)
  • Chelsea 0

Arsenal slo kraftig tilbake etter en skuffende oppvisning mot West Ham.

Det var stor misnøye med innsats og glød blant Arsenal-spillerne da de dro hjem fra London stadium med null poeng forrige helg.

Å slå tilbake var derfor det eneste som betydde noe da Unai Emery og co tok imot erkerival Chelsea denne runden.

Og gløden var definitivt til stede.

Allerede i åpningsminuttene var de rødhvite farlig frempå, men det var først i det 14. spilleminuttet det skulle si pang.

Et innlegg fra Hector Bellerin ble snappet opp av Alexandre Lacazette. Franskmannen driblet seg fri og hamret ballen kontant inn i det nærmeste hjørnet.

Gjestene sleit med å produsere de helt store sjansene, og da så kaptein Laurent Koscielny sitt snitt til å straffe bortelaget ytterligere.

Et håpløst avslutningsforsøk av stopperkollega Sokratis endte opp med å bli et perfekt innlegg, og inne i feltet kunne «Lolo» heade (les: skuldre) inn 2-0 for The Gunners.

En sjelden gang kunne derfor Arsenal gå til pause med en ledelse, og for å ikke snakke om en smultring.

Over i den andre omgangen var det et spørsmål om å mure igjen bakover, og det betydde at Chelsea fikk holde mer i ballen.

Totalt sett hadde de blå ballen hele 65 prosent av tiden, men dette til tross fikk de bare én avslutning på mål i løpet av hele kampen. Det skuddet ble også avverget av Arsenal.

Ledelsen ble dratt i havn og Arsenal kunne endelig kjenne smaken av seier mot et av de andre topplagene. Det smakte nok godt for Emery, som gikk på et svært bittert tap mot Sarris menn i 2. serierunde.

Et steg i veldig positiv retning for The Gunners, som nå kan se frem til en spennende kamp mot Ole Gunnar Solskjærs Manchester United - som har vunnet syv strake kamper. Blir Arsenal laget som ender rekken deres? La oss håpe det!

PS: Et lite skår i gleden var at Hector Bellerin måtte forlate banen på båre etter å ha fått store smerter i sitt venstre kne. Emery kunne ikke si noe konkret om skadeomfanget i etterkant av kampen, men det medisinske apparatet vil undersøke skaden i løpet av morgendagen.