Kampdetaljer

Ingen drømmedebut for Emery

Av: Joakim Rødven 25.06.18
  • Arsenal 0


  • Manchester City 2

    Sterling (14)
    Bernardo Silva (64)

Heller ikke denne gangen maktet Unai Emery å slå Pep Guardiola.

Arsenals nye hovedtrener Unai Emery fikk en ilddåp i sin nye tilværelse i Premier League; første seriekamp var mot fjorårets suverene seriemester Manchester City og Pep Guardiola - en manager han aldri har klart å vinne mot i løpet av sine ti møter seg imellom.

Det var derfor et svært vanskelig utgangspunkt i starten på sin nye Arsenal-karriere.

Et Arsenal-lag som nærmest sprang ut av startblokkene så klare ut for årets sesong, men allerede etter 13-14 spilte minutter skulle det sprekke bakover.

Etter først å ha avverget første bølge, kom Man City og Raheem Sterling på en ny bølge. Et noe passivt defensivt press sørget for at engelskmannen med fortid i Liverpool fikk avslutte fra god posisjon.

Avslutningen var for har, og for nært mål, til at Petr Cech rakk å reagere; 1-0 til gjestene fra Manchester.

Arsenal hadde definitivt mulighetene, men ballen ville rett og slett ikke på mål. Lagene gikk derfor til pause på stillingen med bare det ene målet.

I en periode Arsenal begynte å tråkke hardere på gasspedalen og satte trykk på de lyseblå, glapp det igjen bakover. Et innlegg fra venstresiden landet i perfekt posisjon for Bernardo Silva som kontant banket ballen inn i det nærmeste hjørnet.

Det ble derfor et klart tap i Unai Emerys første offisielle kamp som Arsenal-trener. Selv om resultatet isolert sett var skuffende, var det noen positive trekk å ta med seg fra oppgjøret.

Man skal heller ikke glemme at en ny hovedtrener, med nye spillere, med nye taktikker og formasjoner, tar tid å bygge opp. Man kunne blant annet tydelig se at timing, relasjoner og samhandling var noe av det laget sleit med. Og det er elementer som bygges opp over tid.

Kampen mot City må derimot glemmes fortere enn svint, for allerede til helgen venter en ny tøff oppgave når The Gunners skal bryne seg mot erkerival Chelsea på Stamford Bridge.

Arsenal

Cech
Bellerin
Mustafi
Sokratis
Maitland-Niles
Guendouzi
Xhaka
Özil
Ramsey
Mkhitaryan
Aubameyang

Manchester City

Ederson
Walker
Stones
Laporte
Mendy
Bernardo Silva
Fernandinho
Gündogan
Mahrez
Agüero
Sterling