Av: Joakim Rødven 24.06.19
  • Aston Villa 1

Trezeguet (27)
  • Arsenal 0

Et Aston Villa som kjemper mot nedrykk klatret over streken med seier over et tafatt Arsenal.

Med seier over Aston Villa kunne Mikel Arteta og co bykse opp fra en 10. plass til 8. plass på tabellen. Avhengig av hvordan det hadde gått i kampene til Wolverhampton og Tottenham i siste serierunde kommende søndag kunne Arsenal til og med krabbet seg opp på en 6. plass om de beseirer Watford på søndag.

Den spenningen får vi derimot aldri oppleve.

En relativt innholdsfattig start på kampen gjorde at drikkepausen midtveis i 1. omgang lett kunne føles ut som halvtid. Men det var fremdeles noen og tyve minutter igjen å spille - og der var det Villa som ville mest.

Bare noen minutter etter drikkepausen stusset bautaen Tyrone Mings et hjørnespark ut i feltet. Der dukket egyptiske Trezeguet opp og hamret til. Ballen suste inn mellom Cedric Soares og inn i Emi Martinez' venstre hjørne.

Arsenal fortsatte å ha ballen på Villa Park, men i stedet for å true vertene med tempo og hurtige kombinasjoner ble Arsenal trillende med ballen. Trilling, trilling og trilling; sideveis og bakover.

Kreativiteten uteble fullstendig og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget. Enormt viktig for Ørjan Nylands lag - tilsvarende katastrofalt for Artetas gjeng.

Etter pausen gjorde vår spanske sjef et riktig bytte. Lucas Torreira virket ikke helt komfortabel i rollen sin, og med gult kort ble han erstattet i pausen for Granit Xhaka som til stadighet viser hvor viktig han er i dette laget.

Men heller ikke Xhaka maktet å utrette underverker denne tirsdagskvelden.

Presisjonen i den siste tredjedelen var skrekkelig svak fra London-lagets side, og en heading av Eddie Nketiah 15 minutter før full tid som smalt i stolpen var det nærmeste Arsenal kom scoring i årets nest siste seriekamp.

Statistikken etter oppgjøret viser at The Gunners ikke klarte å få et eneste skudd på mål denne kampen. Og det mot laget som har sluppet inn nest flest mål denne sesongen, bare slått av nedrykksklare Norwich City.

Det betyr at Arsenal maksimalt vil kunne klare å krabbe seg opp på en 8. plass når siste serierunde ferdigspilles til helgen. I verste fall vil vi forbli på en 10. plass - bak Burnley...

Dette blir dermed Arsenals verste ligaplassering siden 1994/95, hvor de endte på en 12. plass i Premier League. Den gangen slo de tilbake med å bli nummer 5 året etter, topp tre den påfølgende sesongen og deretter seriemester i 1997/98. Kan vi håpe på noe lignende under et tidligere Wenger-lærling?

Først av alt venter en uhyre viktig finale i FA cupen 1. august. Så får fremtiden komme når den kommer.