Aubameyang (33' 67)
    Xhaka (37)
    Cedric (81)
  • Norwich City 0

Personlige feil ble svært kostbare da Arsenal cruiset inn til seier mot Norwich.

Vanligvis er det Arsenal som sliter med defensive problemer i kampene, men denne gangen var tilstanden langt verre i gjestenes bakre rekker enn hos Arsenal.

Innledningsvis produserte Arsenal noen brukbare muligheter mot tabelljumbo Norwich, men både Pierre-Emerick Aubemeyang og Alexandre Lacazette satte ballen ganske enkelt rett på keeper Tim Krul.

Men jubelen skulle slippes løs etter hvert.

Mot Southampton fikk Arsenal en gavepakke av keeper Alex McCarthy. Også Krul var i det gavmilde hjørnet onsdag kveld.

Nederlenderen brukte litt for lang tid med ballen i beina, og det straffer seg når man skal forsøke å leke med lynhurtige Aubameyang. Spissen snappet ballen og satte kontrollert inn 1-0 til vertene på Emirates med drøyt en halvtime spilt.

Bare noen minutter senere havnet ballen i nettet igjen. Denne gangen kombinerte Arsenal fint ute på venstresiden, før Granit Xhaka avsluttet et frekt skudd med venstrefoten som sneik seg inn forbi Krul.

De gulkledde skapte absolutt noen farlige situasjoner, hovedsaklig fra knallharde langskudd, men et stolpeskudd tidlig i omgangen var det nærmeste Norwich kom scoring.

Lagene gikk derfor til pause på stillingen 2-0 til Arsenal.

Etter pausen var det stort sett en transportetappe for Mikel Arteta og co, men scoringsfesten var langt fra over.

Midtveis i den andre omgangen fikk Aubameyang en real gavepakke av innbytter Josip Drmic som spilte den gabonske spissen perfekt gjennom. Ålene med Krul gjorde 31-åringen ingen feil. 3-0 var et faktum.

Et godt øyeblikk ble det også da "nysigneringen" Cedric Soares kom innpå til sin debut for Arsenal med et snaut kvarter igjen, og ennå mer spesielt ble det for portugiseren da han tegnet seg på scoringslisten bare noen få minutter senere. En kveld å huske for 28-åringen!

Det ble også et verdig punktum på kampen, for hverken Arsenal eller Norwich gjorde så mye annet enn å la tiden renne ut på det tidspunktet.

Ny, viktig trepoenger er i boks - og det uten å bruke altfor mye krefter også. En solid seier for Arteta, som har begynt å bygge opp sårt tiltrengt selvtillit i denne gruppen. For lørdag venter en svært avgjørende kamp mot europacupkonkurrent Wolverhampton på Molineux.