Før kampen: Newcastle (H)

Av: Nicolay Hagen 15.12.17

Verken Arsenal eller Newcastle har vunnet en Premier League kamp i desember. En rekke begge lagene er ute etter å få en slutt på da lagene møtes til kamp lørdag ettermiddag.

Arsenal

Arsenal er inne i en tung periode. Den gode offensive prestasjonen mot United trodde jeg skulle gi laget selvtillit, slik at de feiet over de neste lagene de skulle møte. Kampene mot Southampton og West Ham borte burde gitt seks poeng, nå står laget igjen med to poeng.

West Ham kampen var veldig tam, og Arsenal slet med å skape de store farlighetene mot et godt organisert West Ham. Laurent Koscielny gjorde det han kunne for å gi West Ham tre poeng på overtid, men Javier Hernandez sitt skudd gikk for vår del heldigvis i tverrligger.

Hvordan laget fremstår for tiden syntes jeg er merkelig. Kombinasjonsspillet er egentlig fortsatt veldig bra, men vi sliter med å sette ballen i mål. Mot Southampton og West Ham var det heller ikke fryktelig mange sjanser som ble skapt. Det er urovekkende. Det som er like urovekkende er hvordan laget fremstår defensivt, særlig hvor sårbare Wenger sine menn er på kontringer.

Alexis Sanchez er et spørsmålstegn om dagen. De tre siste kampene viser statistikken at chileneren har veldig mange ballbrudd. De som har slaktet Mesut Özil sitt kroppsspråk bør ta en titt på Alexis Sanchez, som er minst like ille. Jeg syntes det er helt tydelig at han ikke ønsker å være i klubben, og jeg står for det jeg sa tidlig i sommer, Arsenal må selge han.

En Alexis Sanchez i form, og ikke minst topp motivert, er en spiller i ypperste verdensklasse. Problemet er bare det med motivasjonen akkurat nå, og jeg syntes det er helt tydelig at han er misfornøyd. Alle spillerne er skuffet over resultatene, men Alexis har ikke vært så dominerende som han og laget skulle ønske, og da blir det feil å gi alle andre skylden. Enten håper jeg at han tar seg sammen og viser den gleden ved å spille fotball som han har, ellers så håper jeg han selges.

Kampen mot Newcastle må vinnes. Vi møter et lag som ikke har vunnet i ligaen siden oktober. Et lag som har tapt 7 av sine siste 8 kamper. Tross svake resultater for Arsenal den siste tiden er vi kun ett poeng bak fjerdeplassen, og fire poeng bak tredjeplassen. Men nå kan ikke Wenger rote bort flere poeng, da blir avstanden fort stor.

 

Lagets form (5 siste)

West Ham – Arsenal 0-0

Southampton – Arsenal 1-1

Arsenal – Bate Borisov 6-0

Arsenal – Manchester United 1-3

Arsenal – Huddersfield 5-0

 

Skader/suspensjoner

Santi Cazorla, Aaron Ramsey og Theo Walcott mister kampen. Skhodran Mustafi er usikker.

 

Laget

Wenger overrasket mange sist og stilte med en backfirer igjen. At 3-4-3 formasjonen har fungert veldig bra etter at den ble innført er en liten myte. Laget har sett veldig sårbare ut, og statistikker viser at Arsenal slipper til like mange målsjanser som de har gjort tidligere. Det nærmer seg også en viktig kamp mot Liverpool, så jeg er spent på hvor mye Wenger rullerer på laget.

Det er helt åpent om han stiller med en backfirer eller en backtrio. Om Mustafi blir klar tror jeg Wenger kjører på med tre bak. Men Mustafi er usikker, og Wenger har sagt det vil være å gamble dersom han spiller. Så jeg tviler på at tyskeren blir klar, og dermed tror jeg vi spiller med fire bak. 

 

Mulig Arsenal 11er – 4-2-3-1

Cech, Bellerin – Koscielny – Monreal – Kolasinac, Xhaka – Wilshere, Iwobi – Özil – Sanchez, Lacazette.

Innbyttere: Ospina, Mertesacker, Elneny, Coquelin, Maitland-Niles, Welbeck, Giroud

 

Newcastle

Av de tre lagene som rykket opp var Newcastle det laget som ble tippet høyest på tabellen. Akkurat nå er det Newcastle som har den dårligste posisjonen på tabellen av de tre, og ligger på en 16.plass, kun ett poeng fra nedrykk.

Benitez sitt lag står med fire seiere, og av de fire seierne kom tre av dem før runde 6. Så det vil si at laget kun står med én fattig seier på de siste tolv kampene. Det stinker det nedrykk av.

Igjen skal ha noe å utsette på Rafael Benitez. Han har vist i mange klubber, inkludert Newcastle at han er en taktisk dyktig manager, som evner å organisere lag, og plukke rikelig med poeng. Spillerstallen han rår over er relativt svak, og Benitez ønsker nok å forsterke laget i januar.

 

Lagets form (5 siste)

Newcastle – Everton 0-1

Newcastle – Leicester 2-3

Chelsea – Newcastle 3-1

West Brom – Newcastle 2-2

Newcastle – Watford 0-3

 

Skader/suspensjoner

Mitrovic er ute med skade for gjestene. Jonjo Shelvey er ute med suspensjon.

 

Mulig Newcastle 11er – 4-2-3-1

Darlow, Yedlin – Lascelles – Lejeune – Manquillo, Hayden – Merino, Ritchie – Perez – Atsu, Gayle.

 

Forventninger til kampen

Stikkord: ballbesittelse. Dette blir spill mot Newcastle sitt mål. I samtlige 90 minutter. Men Newcastle er definitivt kapable til å straffe Arsenal dersom vi angriper uten balanse. Anført av hurtige spillere som Gayle, Perez og Atsu så kan de skape trøbbel ved kontringer. Men Arsenal kommer til å ha ball store deler av kampen, og scorer Wenger sitt lag tidlig, tror jeg dette kan bli tøft for Newcastle.

 

Kampfakta

*Arsenal har vunnet sine siste 9 Premier League kamper mot Newcastle.

*Rafael Benitez har aldri vunnet borte mot Arsenal i Premier League.

*Arsenal har kun scoret to mål på 25 skudd på mål i desember.

*Olivier Giroud elsker å møte Newcastle, og har scoret hele 8 mål mot The Magpies.

 

Tips

Jeg har igjen begynte med denne «spalten», som forhåpentligvis kan bety lykke.

Kampen ender 4-0. Lacazette*2, Iwobi og Wilshere scorer målene.

 

TV

Kampen vises på TV 2 Sport Premium. Avspark er kl 16.00.

 

We love you Arsenal, we do!

 

Arsenal 1

Özil (23)

Newcastle United 0