Tysk akrobatikk og fransk målsnikk sikret seieren mot Sydney FC

Av: Jostein Solstad 13.07.17

Spennende unggutter, en fransk stjerne og en tysk kjempe ble avgjørende for resultatet mot Sydney FC.

Arsenal spilte torsdag formiddag sin første kamp i oppkjøringen inn mot den nye sesongen. 

Det var knyttet stor spenning til om vi fikk se noe til våre to foreløpige sommerkjøp, Sead Kolasinac og Alexandre Lacazette. Førstnevnte startet som en av tre midstoppere, mens Lacazette måtte finne seg i å starte på benken. 

The Gunners tok raskt komandoen mot Sydney FC. Etter kun 4 minutter svingte Mesut Özil inn en corner, ballen ramlet ned til Per Mertesacker som på noe akrobatisk vis satt inn 1-0. 

Wenger sine menn hadde noen gode muligheter til å øke ledelsen, blant annet ved Joe Willock som nesten kronet et flott soloraid med en scoring. 

Etter 68 minutter var det duket for Alexandre Lacazette sin debut, da han erstattet Danny Welbeck som tidligere i omgangen hadde misset et straffespark. Lyon-mannen brukte kun 15 minutter på å markere seg. En strålende kontring anført av Alex Iwobi førte til at nigerianeren var relativt alene skrått utenfor 16-meteren. Han tittet opp og så Alexandre Lacazette som hadde timet løpet sitt perfekt. Franskmannen var nådeløs og dunket inn 2-0. 

Flere scoringer ble det ikke, og kampen endte 2-0. Mange spennende unggutter fikk vist seg frem i dag. Særlig vil jeg trekke frem Reiss Nelson og Joseph Willock som til tider outstanding. Cohen Bramall viste seg også frem fra en positiv side. Sead Kolasinac hadde en plettfri debut, og viser spennende kvaliteter. 

Vi gleder oss til å se mer av de unge talentene og de nye kjøpene videre i sommer, og forhåpentligvis ser vi også en viss chilener tilbake på treningsfeltet om en stund. 

 

We love you Arsenal, we do!

Sydney FC 0


Arsenal 2

Mertesacker (4) Lacazette (83)