Før kampen: Sunderland (H)

Av: Jostein Solstad 16.05.17

Nest siste kamp i årets PL-sesong er over oss, og det mot nedrykksklare Sunderland. Siste nytt før kampen mot Black Cats.

Som vikar for Nicolay denne tirsdagen tar undertegnede et forsøk på å se litt på hva vi kan forvente oss av årets siste hengekamp - før det hele rundes av kommende søndag.

Arsenal

En profesjonell jobb mot Stoke sørget for at Arsenal fremdeles har et ørlite håp om å snike seg til en topp fire-plassering. Med seire til både Liverpool og Man City i helgen er det derimot ikke opp til Arsenal, og selv med en seier mot Sunderland i kveld må de to ovennevnte avgi poeng i siste serierunde for at vi i det hele tatt skal få muligheten til å spille i det gjeveste selskap neste sesong.

Lagets form (5 siste):
Stoke - Arsenal 1-4
Southampton - Arsenal 0-2
Arsenal - Manchester United 2-0
Tottenham - Arsenal 2-0
Arsenal - Leicester 1-0

Skader/suspensjoner
Cazorla og Chamberlain er ute. Koscielny og Alexis er usikre.

Laget
Vil tro Wenger rullerer litt på laget fra Stoke-kampen, som kostet litt krefter til slutt. I tillegg har Sunderland lite å spille for, som kan gjøre at Arsenal får litt mer rom til å spille sitt spill.

Cech starter som vanlig i mål, med Koscielny, Mustafi og Holding foran seg. Om Koscielny ikke blir spilleklar blir trolig Gabriel eller Monreal dyttet inn. Med Chambo ute fortsetter Bellerin på høyre, mens Monreal (som spilte brukbart mot Stoke) vil ha motsatt flanke. Sentralt vil kanskje Coquelin og Ramsey konkurrere om å starte sammen med Xhaka. Foretrekker kanskje Ramsey for å få inn litt mer offensiv slagkraft. Offensivt blir det store spørsmålet om Alexis blir klar. Hvis ikke, blir det trolig Özil og Iwobi. Giroud er i god form i det siste, men kanskje Welbeck kan få en sjanse for å bevise at han har noe å bidra med?

Mulig Arsenal XI (3-4-3)
Cech - Holding, Mustafi, Gabriel - Bellerin, Xhaka, Ramsey, Monreal - Özil, Welbeck, Iwobi

Innbyttere:
Ospina, Gibbs, Coquelin, Walcott, Elneny, Alexis og Giroud.

Boom Xhaka-laka?
Det er meget mulig at Sunderland vil legge seg tett og kompakt for å begrense et eventuelt tap. Kanskje en kanen av en venstrefot fra Granit Xhaka kan være verdt å teste ut i kveld?

Sunderland
Denne sesongen har vært et eneste stort mareritt for David Moyes, som ligger på bunn med skarve 24 poeng. Skulle Sunderland vinne de to siste kampene, kan de potensielt unngå sisteplassen – dersom Middlesborough skulle tape mot Liverpool (som jo er svært plausibelt).

I de siste 12 kampene har Moyes' gutter kjent smaken av seier bare én gang, og den seieren kom mot Hull som kommer til å slå følge med the Black Cats ned i Championship. Dette kommer helt klart til å bli en tøff oppgave for Sunderland, og det kan fort bli en kamp om å begrense tapet om det skulle gå på skinner for arsenalet til Arsène Wenger. 

Lagets form (5 siste)
Southampton - Swansea 0-2
Hull - Sunderland 0-2
Sunderland - Bournemouth 0-1
Middlesbrough - Sunderland 1-0
Sunderland - West Ham 2-2

Skader/suspensjoner
Anichebe og Denayer er tvilsomme.

Mulig Sunderland XI (4-1-4-1):
Pickford - Jones, Kone, O'Shea, Manquillo - Denayer - Borini, Larsson, Ndong, Anichebe - Defoe.

Pass opp for Defoe:
Jermaine Defoe har vært en frontfigur i et ellers tungtgående Sunderland, og den tidligere Tottenham-spissen har trolig et ønske om å bevise at han fremdeles kan levere på PL-nivå, og ønsker helt sikkert å vise seg frem for potensielle nye klubber.

Kampfakta
* Sunderland har bare vunnet tre av sine 18 bortekamper denne sesongen.
* Arsenal har vunnet sju av de siste ti oppgjørene mot Sunderland, de resterende tre kampene har endt uavgjort.
* I det 151 oppgjørene klubbene i mellom har Arsenal vunnet 61, Sunderland har vunnet 49 og de siste 11 kampene har endt uavgjort.
* Sist Sunderland slo Arsenal i serien var i 2009. Den gang vart Darren Bent matchvinner da han satte inn kampens eneste mål i det 71. minutt.

TV
Kampen vises på TV 2 Sport Premium 2.
Avspark er kl. 20.45

Come on Arsenal!