Før kampen: Manchester City (B)

Av: Jostein Solstad 05.11.17

To av fotballens store romantikere Pep Guardiola og Arsène Wenger møtes søndag til dyst på Etihad.

Arsenal

Midtukens Europa League kamp endte med en tam forestilling, og 0-0 mot Røde Stjerne. Resultatet holdt til å sikre avansement til sluttspillet, og det skal også en del til for at The Gunners ikke kan kalle seg gruppevinnere om noen uker.

Forrige ligakamp endte med 2-1 seier hjemme mot Swansea, som tradisjonelt sett har vært en vanskelig motstander på Emirates. Paul Clement sine menn tok ledelsen ved Sam Clucas, og det resultatet holdt seg til pause. I andre omgang snudde Arsenal, anført av Sead Kolasinac kampen og vant 2-1.

Vi står nå med fire seiere på de siste fem kampene i Premier League. På hjemmebane er det kun Manchester United og Arsenal som har vunnet alle sine kamper, problemet til Arsenal ligger denne sesongen på bortebane. Kun én borteseier har det blitt denne sesongen, da Everton ble smadret med 5-2. På bortetabellen er vi på nedre halvdel, og det holder verken til ligagull, og trolig ikke topp 4.

For å ta den andre strake borteseieren i ligaen så må kanskje verdens beste lag i disse dager beseires. Manchester City venter som motstander på Etihad, der vi tapte 2-1 forrige sesong. Da spilte Arsenal en meget god førsteomgang, men raknet totalt i andre omgang og på mange måter var det den kampen som ødela for sesongen.

Fordelen med Europa Leauge nå er at vi ikke får noen unødvendige skader på nøkkelspillere. Wenger skifter ut alle førstelagsspillerne, og lar dem få hvile. Typer som Giroud og Wilshere får verdifull kamptrening, og sistnevnte bør snart være aktuell for en startplass dersom Granit Xhaka fortsetter å gjøre avgjørende feil.

Eneste usikkerhetsmomentet inn mot søndagen er Sead Kolasinac. Bosnieren som kanskje har vært Arsenal sin beste spiller denne sesongen måtte ut med en skade mot Swansea, og er usikker til kampen. Ellers så er alle som slo Swansea 2-1 tilgjengelige og klare for kamp.

 

Lagets form (5 siste)

Arsenal – Røde Stjerne 0-0

Arsenal – Swansea 2-1

Arsenal – Norwich 2-1

Everton – Arsenal 2-5

Røde Stjerne – Arsenal 0-1

 

Skader/suspensjoner

Welbeck, Cazorla, Mustafi og Ospina er fortsatt ute med skader. Kolasinac er usikker.

 

Laget

Petr Cech vokter buret, og redder trolig ingen straffe dersom City får sjansen fra elleve meter. Om Kolasinac blir klar på venstre vingback, så starter Monreal, Mertesacker og Koscielny i trioen bak. Om Kolasinac er ute skyves nok Monreal på vingback, og Holding inn.

Bellerin og Kolasinac blir da vingbackene. Xhaka og Ramsey fortsetter nok sentralt, med Wilshere som en eventuelt joker fremfor Xhaka.

Så blir det spennende å se hva Wenger legger opp til i front. Om han kjører samme tilnærming som mot Chelsea så ryker fort Özil. Men City likner mer på Arsenal i spillestil enn Chelsea, og tradisjonelt sett så gjør ikke Wenger slike ting to ganger på rad. Derfor tror jeg Alexis, Lacazette og Özil blir trioen i front.

 

Mulig Arsenal 11er – 3-4-3

Cech, Koscielny – Mertesacker – Monreal, Bellerin – Ramsey – Xhaka – Kolasinac, Özil – Lacazette – Alexis

 

Innbyttere: Macey, Holding, Coquelin, Wilshere, Iwobi, Walcott og Giroud.

 

Manchester City

Da Manchester City åpnet forrige sesong med ti strake seiere så trodde nok de fleste at laget skulle cruise inn til et Premier League gull. Slik ble det ikke, og de lyseblåe måtte ta til takke med en sesong uten troféer.

Denne sesongen har derimot Pep Guardiola fått forsterket i posisjoner han ønsket, og seiler nå frem som den klare ligafavoritten. Denne sesongen stå de med ekstremt sterke 9-0-1, og har åtte strake ligaseiere.

I midtuken møtte de et av Europas beste lag på bortebane, Napoli. Kampen endte med 4-2 seier for City, og sendte da ut et skremmeskudd til flere av lagene i Champions League. For stallen til City, og at Guardiola endelig har fått satt et ordentlig preg på laget, gjør at de kan raske med seg det som er av troféer denne sesongen.

Om det er noen som lurer på om City virkelig er så gode som folk skal ha det til så er svaret enkelt. Ja. I den offensive delen av spillet er de helt fenomenale. De er suverene i pasningsspillet, og har verdensklassespillere fremover i banen som også kan være direkte. Bakover på banen har de endelig en klassekeeper i Ederson, og John Stones har virkelig tatt steg.

Men er det ett steg det går å straffe City er det nettopp bakover. Otamendi har vært mye bedre denne sesongen enn forrige, men vi skal ikke glemme at han ble kjørt karusell med av Salah for noen runder siden før Mané ble utvist. Han er også en liten løs kanon, noe John Stones også kan være, selv om han har tatt steg.

City er soleklare favoritter, og har et høyere toppnivå enn Arsenal. Få, om noen gir Arsenal en sjanse, men ballen er rund.

 

Lagets form (5 siste)

Napoli – Manchester City 2-4

West Brom – Manchester City 2-3

Manchester City – Wolverhampton 0-0

Manchester City – Burnley 3-0

Manchester City – Napoli 2-1

 

Skader/suspensjoner

Vincent Kompany og Benjamin Mendy er ute med skader for vertene.

 

Mulig City 11er – 4-3-3

Ederson, Walker – Stones – Otamendi – Delph, Sané - De Bruyne – Fernandinho – D. Silva – Sterling, Aguero.

 

Mine forventninger til kampen

Veldig spent på formasjonen til Guardiola. Vanligvis ønsker han i disse toppkampene og sørge for et overtall på midtbanen. Så jeg ser for meg enten en 4-3-3 eller en 3-5-2. Det avhenger av om Jesus og Aguero begge skal starte, som har vært meget vellykket i tidligere kamper. Om han starter i 4-3-3 er det kun plass til en av Aguero og Jesus, men da er det til gjengjeld plass til Leroy Sané og Sterling. Vi får vente å se.

Slik jeg ser det så er Kevin De Bruyne nøkkelen til City her. Om Arsenal gir han mye rom (noe de har en tendens til å gjøre i toppkamper), så vil vi bli hardt straffet. Belgieren kan skyte, drible og slå eminente pasninger. Rommet rundt han må snevres inn, og vi må prøve å nekte at han får rettvendt seg. Med en så god spiller er det nesten umulig, men om vi ligger lavt og kompakt nok, vil han få færre situasjoner med store rom.

Jeg håper Wenger kan velge en lik tilnærming som han hadde mot Chelsea tidligere i år. Da lå vi kompakte, og kontret. Med Lacazette og Alexis har vi hurtigheten til nettopp det, og da skal City få kjørt seg. Men selv om Wenger har lyktes med å være mer kynisk i en toppkamp, så går han gjerne tilbake til det «vanlige» i neste.

Han minnes nok friskt hvor gode Arsenal var på Etihad i førsteomgang under fjorårets match, og tenker at det er mulig å spille ut det City laget. Jeg tror det er mulig å spille ut City laget, men da er det helt umulig å holde nullen, noe jeg tror vi må gjøre for å vinne denne kampen.

 

Kampfakta

*City har kun vunnet én av de siste ni kampene mot Arsenal i alle turneringer.

*2-0 seieren på Etihad i 2015 er Arsenal sin eneste seier borte mot et topp 6 lag siden 2014/15 sesongen.

*City har scoret 20 mål på sine 4 siste hjemmekamper i Premier League.

*Arsenal har havnet under sine to siste ligakamper, men vunnet begge.

 

TV

Kampen vises på TV2 Sport Premium. Avspark er kl. 15.15.

 

We love you Arsenal, we do

Manchester City 3

Jesus (75)
Agüero (50)
Bruyne (19)

Arsenal 1

Lacazette (65)