Før kampen: Tottenham (H)

Av: Nicolay Hagen 17.11.17

Lørdag formiddag er det endelig duket for Nord-London derby, mellom Arsenal og Tottenham

Arsenal

Landslagspausen er over, og med norske øyne så kan vi prise oss lykkelig for det. Mens Sverige stod for en fotballsensasjon, og Danmark med en brennhet Christian Eriksen feide over Irland så må vi nordmenn (som vanlig) se VM uten norsk deltakelse. Vi skal også være veldig glad for at vi ikke har fått noen alvorlige skader denne landslagspausen, slik som da Mustafi skadet kneet sitt forrige gang.

Siste kamp før landslagspausen var mot Manchester City, der få ga oss en sjanse. Allerede før kampen var det mange spørsmål rundt laguttaket, blant annet rundt benkingen av Lacazette, og valget av Coquelin som midtstopper (!!!!). Etter å ha startet kampen positivt så ble City anført av noen heldige dommeravgjørelser, men først og fremst fantastisk fotball som forventet noen nummer for store. De ser fryktelig sterke ut.

Men jeg skjønner ikke greia rundt Lacazette. Wenger kjøper en spiller til 600 millioner, og nå har han blitt benket i to av tre toppkamper på bortebane? Han scoret mot City, og viste hvilke kvaliteter han innehar. Mens han bruker Alexis som det er helt klokkeklart at vil bort fra klubben? Jeg stusser på det.

Valget av Coquelin er i hvert fall et forsøk på å gjøre et grep foran en vanskelig kamp, det støtter jeg Wenger på. Tanken bak det var nok at Coquelin er mer forflytningssterk defensivt enn Wilshere og Elneny, og på den måten kan vi variere presshøyden oftere og få gunstige brudd. Jeg syntes det fungerte helt greit med Coquelin, og han var en av spillerne som fikk godkjent av meg. Men Alexis Sanchez og Granit Xhaka blant annet, må gå i seg selv.

Til lørdag smeller det. Arsenal-Tottenham, Harry Kane vs Alexandre Lacazette, Wenger mot Pochettino. Det mangler ikke på spennende dueller i denne matchen. Tottenham som har hatt «en helt fantastisk sesong» er på tross av dette kun 4 poeng foran Arsenal som har hatt en «mareritt sesong». Det er på tide å blø litt for drakta, og vise at disse oppgjørene betyr like mye for spillerne som de gjør for fansen. Det er det eneste jeg forventer av Wenger sine menn lørdag.

 

Lagets form (5 siste)

Manchester City – Arsenal 3-1

Arsenal – Røde Stjerne 0-0

Arsenal – Swansea 2-1

Arsenal – Norwich 2-1

Everton – Arsenal 2-5

 

Skader/suspensjoner

Santi Cazorla er fortsatt ute. Giroud fikk en liten skade sist landskamp, og mister kampen. Chambers, Ospina, Welbeck og Mustafi er usikre.

 

Laget

Cech står i mål. Mustafi er fortsatt usikker, men om han er frisk så starter han med Koscielny og Monreal i den bakre trioen. Dersom Mustafi ikke blir klar så står Per Mertesacker klar til å flå Harry Kane.

På vingbackene er det relativt forutsigbart. Der spiller Bellerin og Kolasinac. Selv om Xhaka har hatt mange svake prestasjoner i år, så er han grei å ha mot en spiller som Dembele, men jeg håper snart Wilshere får sjansen. Jeg tror Xhaka får med seg Ramsey på midtbanen.

Wenger gjør som han vil. Plutselig benker han både Özil, Lacazette og Alexis. Han har veldig sansen for Welbeck, og engelskmannen har vært bra de kampene han har spilt denne sesongen. Welbeck er dog usikker, og derfor tror jeg ikke han starter. Iwobi scoret to for Nigeria mot Argentina, men jeg tror han står bak de andre i køen inn mot denne kampen.

 

Mulig Arsenal 11er – 3 – 4 – 3

Cech, Koscielny – Mertesacker/Mustafi – Monreal, Bellerin – Ramsey – Xhaka – Kolasinac, Özil – Lacazette – Alexis.

 

Innbyttere

Ospina, Holding, Elneny, Coquelin, Wilshere, Iwobi og Walcott. 

 

Tottenham

Der Arsenal får slakt i bøtter og spann er situasjonen en helt annen hos Tottenham. Med et av de yngste mannskapene, og et av de lavere budsjettene har Tottenham mot alle odds klart å etablere seg som et av Europas beste lag. For noen uker siden så banket de Real Madrid 3-1, og sendte virkelig ut et skremmeskudd til sine fremtidige motstandere.

Som Arsenal fans så skal vi ikke like Tottenham, og jeg liker dem ikke, overhodet ikke. Men jeg klarer fortsatt la meg begeistre av måten de har drevet klubb på. De har ansatt en manager de har vist tillit til, og som har fått lov til å bygge klubben sin slik han ønsker. Ganske likt Wenger sin inntreden i Arsenal.

Mauricio Pochettino har virkelig vært et kupp for Spurs. Han har vist seg å være taktisk dyktig, og god til å utvikle spillere og ikke minst sette sammen et kollektiv ut ifra det han har. Etter min mening så er han ligaens nest beste manager, etter Pep Guardiola. Han har en sunn filosofi, og spiller attraktiv og fin fotball.

Spurs har et knallsterkt kollektiv som er bunnsolid defensivt, men krydderet er det en trio på topp som står for. Christian Eriksen er brennhet om dagen, og sendte Danmark alene til VM. Dele Alli og Harry Kane er også to spillere som har vært stabilt veldig gode over en lang periode, og det spørs hvor lenge Spurs får beholde disse tre.

Men på tross av at Tottenham driver sunt, spiller fin fotball og slår de beste lagene i verden, så er det lenge siden de har vunnet et trofee. De er i en slik situasjon der de ikke kan være fornøyde med å bli nummer 3 eller 4. Ligagullet er sannsynligvis kjørt allerede, men de har muligheter i cupene.

 

Lagets form (5 siste)

Tottenham – Crystal Palace 1-0

Tottenham – Real Madrid 3-1

Manchester United – Tottenham 1-0

Tottenham – West Ham 2-3

Tottenham – Liverpool 4-1

 

Skader/suspensjoner

Toby Alderweireld, Victor Wanyama og Erik Lamela er ute for gjestene. Hugo Lloris er usikker, men han rekker etter all sannsynlighet kampen. 

 

Mulig Tottenham 11er – 3-5-2

Lloris, Sanchez – Dier – Vertonghen, Trippier – Dembele – Winks – Eriksen – Davies, Alli – Kane.

 

Mine forventninger til kampen

Tottenham kommer til å prøve å presse Arsenal høyt, men om Arsenal får trykket Spurs tilbake tidlig så vil det nok bli kampbilde i en 10-15 minutter til kampen får satt seg. Tottenham er gode til å kontre, til å spille mot etablert, og de kan holde i ball på bortebane mot tøffe motstandere. Jeg er spent på hvilken formasjon de kommer i. Jeg tror Pochettino prøver å skape et overtall på midtbanen slik han fikk mot Real Madrid, og dermed blir jeg ikke overasket om vi ser Tottenham i en 3-5-2.

På tross av dette så forventer jeg et Arsenal som tidlig tar tak i ballen for å styre kampen. Jeg håper bare vi kan angripe med balanse til kampen får satt seg, slik at vi ikke går på noen smell og får et unødvendig baklengsmål. Hovedprioriteten må være å holde nullen, for da er mulighetene gode for at vi vinner kampen.

Men Wenger tenker nok ikke slik. Han tenker at han skal ut å angripe det Tottenham laget, og jeg støtter den tankegangen. Vi har mer enn nok kvalitet i laget til å spille ut Tottenham, men det avhenger at Özil, Lacazette og Sanchez har en god dag. Da skal den bakre trioen til Tottenham få det tøft, noe de fikk forrige kamp mot en hurtig Wilfried Zaha.

Kampfakta

 * Arsenal har ikke vunnet mot Tottenham på sine seks siste forsøk i Premier League. Det er den lengste rekken uten seier mot våre naboer noensinne. 

* Tottenham har kun vunnet to av deres 32 siste bortekamper mot Arsenal. 

*Arsenal har for første gang siden 2009-10 sesongen vunnet sine fem første hjemmekamper i ligaen. 

 

TV

Kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Avspark er kl. 13.30.