Ingen Alexis i VM

Av: Jostein Solstad 12.10.17

Skuffelsen var stor å spore hos Alexis Sanchez og de andre chilenerne da det ble klart at Russland VM i 2018 glipper for den regjerende Copa America mesteren.

Av alle VM-kvalifiseringer dette året har kvalifiseringen i Sør-Amerika vært en av de desidert mest spennende. Før den siste kampen kunne fem lag både ta seg direkte til VM, men også miste plassen i neste sommers mesterskap.

Den som på forhånd fikk mest oppmerksomhet var selvsagt Lionel Messi sitt Argentina, som risikerte å gå glipp av et VM for første gang siden 1970. Men superstjerner som James Rodriguez, Arturo Vidal og ikke minst vår egen Alexis Sanchez stod alle i fare for å miste VM.

Argentina vant 3-1 mot Ecuador, og tok seg direkte til VM. Chile trengte bare ett poeng mot allerede VM-klare Brasil for å minst sikre play-off, men ett poeng kunne også sende dem direkte til VM om resultatene i de de andre kampene gikk deres vei.

Chile ble dessverre sjanseløse mot Brasil, og tapte hele 3-0. Da det ble klart at Peru og Colombia delte poengene, og at Argentina vant måtte Alexis Sanchez og co knusende innse at han må følge fotball VM fra sofaen hjemme. Et stort nederlag for den regjerende Copa-America mesteren, som har deltatt i de to foregående VM sluttspillene.

Et like stort nederlag har det vært for Alexis Sanchez. Det er tydelig at chileneren er inne i en tøff periode nå, både på klubbfronten og på landslagsfronten. At han ikke fikk gå til Manchester City har synlig vært skuffende for den ellers så sprudlende mannen, og når VM også ryker for landet hans så er det nok ikke lett å være Alexis Sanchez lenger.

Men han tjener ekstreme mengder penger, og er elsket av supporterne. Nå har han bare å slå tilbake, og det skal Watford få merke lørdag!

 

We love you Arsenal, we do!