Før kampen: Bate Borisov (B)

Av: Jostein Solstad 27.09.17

Arsenal får virkelig kjenne på Europa Ligaens vrede da de tar turen nesten 4000 kilometer for å møte Bate Borisov

Arsenal

Etter helgens 2-0 seier så klatret Wenger sine menn opp på 7. plass i Premier League. To scoringer fra Lacazette sikret seieren mot West Brom, og franskmannen begynner virkelig å bli varm i den vakre Arsenal-trøyen.

Europa League kamp mot Bate er det neste som står på programmet for Arsenal. En tur på nesten 4000 kilometer venter Arsenal da de reiser til Hviterussland for å møte Bate Borisov.

Kampprogrammet er beintøft, særlig når du er i Europa League. Allerede søndag kl 13.00 så venter det ny match, hjemme mot Brighton. At det er så tett mellom kampene er alt annet en hensiktsmessig, men det er da viktig at Wenger vet hvilke kamper han skal prioritere.

Det er tydelig at han nedprioriterer Europa League, men troppen er såpass god at vi likevel beseiret Köln 3-1. Jeg blir ikke overasket om vi reiser med tilnærmet reservelag til Hviterussland, slik at de som ofte starter kamper får hvile. Premier League er uten tvil viktigst akkurat nå, og da må de beste spillerne få hvile og jobbe inn mot de viktige kampene.  

 

Lagets form (5 siste)

Arsenal – West Brom 2-0

Arsenal – Doncaster 1-0

Chelsea – Arsenal 0-0

Arsenal – Köln 3-1

Arsenal – Bournemouth 3-0

 

 

Skader/suspensjoner

Cazorla, Coquelin og Welbeck er garantert ute med skader. Chambers og Özil er usikre.

 

Laget

Jeg begir meg ikke ut på å spå noen konkret lagoppstilling denne gangen, da det er bortimot umulig å forutse.

Wenger har bekreftet at laget stort sett vil bestå av seniorspillere, mens benken vil være preget av unge gutter. Nketiah, DaSilva, Nelson, Willock, Macey, Akpom er navn veldig mange Arsenal fans kjenner til, og alle disse er aktuelle for spill i morgen.

Tre nye navn vi kan bli kjent med i morgen er Charlie Gilmour, Vlad Dragomir og Marcus McGuane har alle mulighet til å få spilletid i morgen. Gilmour og McGuane har begge sine hovedstyrker defensivt, mens den unge rumeneren Dragomir blir av mange beskrevet som den «nye Jack Wilshere».

Det blir spennende å se hvilket lag Wenger mønstrer. Forhåpentligvis viser ungguttene seg verdig sjansen, og seniorspillerne at de ønsker å spille seg nærmere en 11er i Premier League.

 

Bate Borisov

For første gang i historien skal Arsenal altså møte et hviterussisk lag i en europeisk turnering.

Bate Borisov er laget som venter oss på motsatt halvdel torsdag kveld. Laget ligger på 3. plass i den hviterussiske serien, kun to poeng bak serieleder Shaktyor. Laget står med fire strake seiere i serien, og er med statistikken 10-1-1 det beste hjemmelaget i landet.

Laget var med i Champions League senest i 2015/16 sesongen, der de blant annet hadde en sterk seier hjemme mot Roma. Så det er absolutt ikke noe hobby lag vi møter, og jeg tror våre unggutter kommer til å få det tøft mot sluggerne fra Hviterussland.

 

Lagets form (5 siste)

Bate – Slutsk 6-0

Isloch – Bate 0-2

Røde Stjerne – Bate 1-1

Bate – Slavia 2-0

Shakhtyor – Bate 0-4

 

Skader/suspensjoner

Hjemmlaget kan skryte av en frisk og fin tropp, uten skader på de store nøkkelspillerne, og ei heller på resten av troppen.

 

Kampfakta

*Dette er første gang lagene møter hverandre

*Arsenal har aldri møtt et lag fra Hviterussland i en offisiell kamp

*Bate har møtt engelsk motstand én gang tidligere da de møtte Everton i Europa League 2009/10 sesongen.

 

 

TV

Kampen vises på Eurosport Norge.

Avspark er kl 19.00

 

We love you Arsenal, we do

FC BATE Borisov 2

Gordeychuk (67')
Ivanic (28')

Arsenal 4

Giroud (48)
Holding (25)
Walcott (22)
Walcott (9)