Aubame-PANG!

Av: Joakim Rødven 01.04.18

To mål av Aubameyang og et av Lacazette sørget for Arsenals 16. strake hjemmeseier mot Stoke.

Som det ofte bruker å være etter en landslagspause, var det ikke alt som stemmet 100 prosent for Arsenal.

I tillegg kunne man tydelig se at Arsène Wenger tydelig hadde en tanke på kampen mot CSKA Moskva på torsdag, og et noe redusert mannskap tok imot The Potters – som for øvrig ikke har vunnet på Emirates/Highbury siden 1981(!).

Det første kvarteret var preget av en del slurv – fra begge lag – og det nærmeste noen av lagene kom en scoring før pausen var en frekk lobb av Aaron Ramsey som spratt på oversiden av tverrliggeren til Jack Butland.

Selv med et ballinnehav på 80-20 det første kvarteret i 2. omgang var det lite Arsenal maktet å få til på eget gress, og bare stolpen stod i veien for at gjestene skulle sjokkere på Emirates.

En nesten perfekt corner ble pisket inn av Xherdan Shaqiri, og ballen skrudde seg helt inn på bakerste stolpe. Heldigvis for Arsenal; stolpe ut.

Da begynte kampbildet å løsne seg litt opp.

Først fikk nykommer Pierre-Emerick Aubameyang en eventyrlig mulighet alene med Butland, men den engelske målvakten gikk seirende ut av duellen.

Like etter kunne Calum Chambers, som tidligere i kampen hadde vært en stor trussel på offensive dødballer, bare plassere en corner inn i mål. Men fra bare noen meters hold spilte han en enkel «taker» i fanget til sin landsmann i Stoke-buret.

Så, i det kampen nærmet seg de siste 15 minuttene, gikk Mesut Özil over ende etter en duell med Martins Indi. Et noe «soft» straffespark, men Arsenal takket og bukket for muligheten fra 11-meteren.

Aubemeyang tok ansvar og plasserte ballen sikkert i sitt høyre hjørne, mens Butland gikk motsatt vei.

Og Arsenal-spissen var ennå ikke ferdigscoret for dagen.

Ti minutter senere hamret den gabonske landslagsspilleren inn sitt andre for kvelden, etter at ballen falt perfekt i beina til Arsenal-spissen.

På tampen fikk også innbytter Alexandre Lacazette være med på leken. Franskmannen gikk også over ende i Stokes 16-meter, og dommer pekte på nytt på straffemerket. Spissen tok straffesparket selv, og satte ballen i nøyaktig samme område som sin spisskollega. 3-0!

Flere mål ble det ikke, og Arsenal kunne konstatere at det ble en fin start på april måned.

Nå venter noen dagers hvile, før CSKA Moskva kommer på besøk førstkommende torsdag. Og det er DER Arsenals håp om gjenoppstandelse denne sesongen ligger.