Goonerblogg: Exhibit A,B,C

Av: Trond Sæten 17.04.18

En Gooners tanker svart på hvitt - helt enkelt.

Null poeng borte i seriesammenheng siden årsskifte – og vi prater nå midten av april.

Vi må jo bare få lov å gratulere med dagen.

Jeg skjønner at man startet med laget man gjorde mot Newcastle – Atletico Madrid venter like om hjørnet, og man må ha utkvilte karer til dobbelmøtet mot Diego Simeones menn. Jeg ser den.

Arsenals eneste sjanse til Champions League er veien gjennom lillebror Europa League – og veien er ikke enkel når Cech, Mustafi og resten av sirkuset Arsene Wenger kaller forsvarslinja ikke stiller mot Gayle og Perez, men mot Griezmann og Arsenal-dødaren Costa.

Hadde Arsenal møtt gutta fra Madrid i en finale, tror jeg Arsenals sjanse i kampen på nøytral bane hadde vært større enn nå når man skal i dobbelmøte mot spanjolene og man begynner hjemme i Nord-London.

Hjemme på Emirates må fundamentet virkelig settes før returen i Spania skal spilles. For borte tror jeg det blir mildt sagt stygt.

Summasumarium tror jeg med realismen svevende over meg at finalen spilles uten Arsenal som deltaker, og at Arsenal blir stående nok et år utenfor det gode selskap og med hendene i lomma når den kjente hymnen spilles av 20.45 rundt om i Europa.

Sommeren…

Den blir spennende. Noe må skje – det har vært årevis med terningkast to signeringer bakover.

Cech er jo nødt til å være ferdig til sommeren? Hva med Mustafi? Chambers?

Koscielny blir heller ikke yngre og er på tampen. Bellerin har stagnert og må finne nytenningen.

Eller faen…

Vi gjør det enkelt – dette må Wenger jobbe etter neste år.

Exhibit A: Slagplan – forsvarslinje ink. Keeper (4-2-3-1):

              NY

NY – NY – NY – NY(?) – Kolasinac/Monreal(?)

Ram/Wil – Eln/Xha

Mkhi – Öz – Auba

           Laca

Exhibit B: How to(?)

På papiret en enkel sak – i praksis – shit…

Arsenal sitter med en milliardær som ikke har vært overivrig med å ta på seg spanderbuksene. Wenger kan ikke snu seg til Steve Bould for å få defensive råd (som vi kanskje håpte på). Han er mest opptatt av tyggisen og se bad ass ut. Lost in translation…

Nei, Wenger har ikke all verdens i ryggen når det kommer til disse to karene, men vi har signeringen som kanskje kan redde oss. From Dortmund with Love: Sven Mislintat – Mr. Head of fucking recruitment. Vi får også håpe at Arsenals nye Head of football realtions Raul Sanllehi også tar i et tak. Eller som The Independent så pent skrev det når signeringen av sistnevnte var i boks «Endelig, men her er det mye arbeid i horisonten». Vi får bare krysse det som krysses kan at gutta har noen skitne triks på lager, et ess i ermet – ett eller annet.

Framover er det ikke mye å bæse over – vi har Auba! Özil signerte! Mhkitaryan blomstrer! Laca har fått i gang målproduksjonen!

Men etter storhetstidene med Adams, Keown, Winterburn, Dixon, Toure og Campbell er det bare en mann jeg har hatt tillitt på bakover. Lorient Koscielny.

Men han har begynt å visne – dessverre. Det er en egenskap vi alle mennesker har – vi blir bare eldre. Tiden løper sakte fra vårt arbeidsjern i bakre rekker.

Exhibit C: Who?

Ser man til totalbildet på en fotballbane er det kanskje forsvarsrekka og keeperplassen som har utviklet seg mest.

De skal ha en mer spillende funksjon – det holder ikke med 100 kilo muskler, skallebank og sjakkbrett til tenner. De må kunne se spillet, ta en del og gjerne sette i gang. Bedre med beina, bedre teknikk og bedre spilleforståelse. En mer dynamisk flokk, men ikke glemme hovedoppgaven – holde buret rent.

Så hvem passer inn i Arsenal?

Keeper – Tyskland har jo spyttet ut keepere i en årrekke nå, og se ikke bort ifra at neste keeper i Arsenal snakker morsmål med Özil. Noe må gjøres her – Cech er ikke den samme som i Chelsea. Han har sjeldnere og sjeldnere den x-faktoren en keeper må ha. Han tabber det til litt for ofte til at han skal være førstevalg i en klubb som Arsenal.

Forsvar – en åpent spørsmål. Et dyrt spørsmål. Her er det bare å velge og vrake, men prislappen har skutt i været. Bare se hva City og Liverpool har måttet sende inn lånesøknader på. Helt utrolig. Her må også noe gjøres, det blir for naivt å tro at angrep er beste forsvar i enhver anledning. Men hvem, hvor og hva… her er det mange meninger og jeg tør ikke si bestemt at spiller A foran spiller B fordi resultatet er X.

Nei, det har vært en terningkast 1 sesong. Vil bare bli ferdig med det så fort som mulig. Europa er det eneste å spille for – der er det alle mann til pumpan.

Feiler Arsenal der.

Da er Wenger historie.

Synd, men det er nødvenig.

KEEP IT GOONERISH!