Før kampen: Tottenham (H)

Av: Joakim Rødven 19.12.18

Ligacup. Kvartfinale. London-derby. Blir det mer ydmykelse for de liljehvite, eller slår Tottenham tilbake?

Det ble en heseblesende kamp da lagene møttes for bare 17 dager siden. Arsenal tok ledelsen, før Tottenham snudde til 2-1, før kampen ble snudd på hodet igjen og Arsenal vant imponerende 4-2.

Nå er det ny sjanse for begge lag til å ydmyke sine erkerivaler, selv om det i cupsammenheng ofte blir litt lotteri - avhengig av laguttak og formen på de som kommer inn.

Og for øyeblikket er det et spørsmål om å stable sammen lag med de spillerne som er igjen i troppen.

Arsenal har store defensive utfordringer med Rob Holding ute resten av sesongen, mens Sead Kolasinac, Shkodran Mustafi og Hector Bellerin er er alle usikre.

Også Spurs har sine skadeutfordringer, med Davinson Sanchez, Serge Aurier, Jan Vertonghen og Eric Dier ute av ulike grunner.

Mulige lagoppstillinger

Arsenal (3-4-3): Cech; Sokratis, Mustafi, Monreal; Jenkinson, Xhaka, Torreira, Maitland-Niles; Ramsey, Özil; Aubameyang

Tottenham (4-2-3-1): Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Sissoko, Winks; Alli, Eriksen, Son; Kane

Hva sier managerne?

Emery:

"Jeg tror fotball er følelser. I et derby er kanskje denne følelsen sterkere. Når man vinner, er det fantastisk. Når man taper, er det forferdelig. Denne følelsen er ikke en ulempe. Jeg tror at å vise følelser, både spillerne, fansen og jeg, er en bra ting. Samtidig må vi respektere dem."

Pochettino:

"Om du mister fokus, og legger fokuseret på en annen klubb, så må man kanskje forbedre seg om du ønsker å oppnå de målene du har satt deg selv. Tottenham hadde litt for svakt fokus (i ligakampen) og jeg tror vi må fokusere på å forbedre oss selv, å kjempe."

Statistikk

* Arsenal - Tottenham vil etter dagens kamp bli det oppgjøret som har blitt spilt flest ganger i ligacupens historie (14 ganger). Det er like mange ganger som Arsenal - Liverpool har møtt hverandre i samme turnering.

* Arsenal har vunnet 7 av 13 kamper mot Tottenham i ligacupen, inkludert de to siste oppgjørene i 2010-11 og 2015-16.

* De siste seks ligacupkampene på hjemmebane har Arsenal vunnet, selv om bare to av de kampene har vært mot Premier League-mostand.

* Skulle Arsenal vinne i kveld, vil det bli den første gangen siden 1987 at The Gunners har slått Tottenham to ganger i løpet av samme måned.

* Sist gang Harry Kane spilte i ligacupen var i 2015. Den gangen tapte Tottenham 2-1 etter to mål av Mathieu Flamini!

Kampdetaljer

Avspark: onsdag kl. 20.45
Arena: Emirates stadium
Dommer: Jon Moss
TV: Viasport 1 og Viaplay