Rundspilt og utklasset

Av: Joakim Rødven 30.12.18

Det som skulle bli en skalp, ble på fem minutter gjort om til en tragedie.

Resultatene har ikke gått Arsenals vei de siste kampene, og med en nedadgående formkurve var alle innstillinger satt på «slå tilbake» når The Gunners tok turen til Liverpool og Anfield.

Det så også ut til å gi resultater.

Allerede i det 11. spilleminuttet kom Ainsley Maitland-Niles på et sugende løp fra dypet og bredsidet inn 1-0 på et sjokkert Anfield!

Hjemmefansen var derimot ikke de eneste som skulle bli sjokkerte.

Knappe tre minutter hadde gått, og et fryktelig virrvarr i bakre rekker serverte Arsenal selv en Roberto Firmino som fikk stå helt ålene foran mål. 1-1.

Da var det en bryter som skrudde av hos Arsenal, for omtrentlig rett etter avspark snappet Sadio Mané ballen og spilte til Firmino. Brassen danset seg gjennom forsvaret til Arsenal. Bang - 2-1 til hjemmelaget.

Men Jürgen Klopps menn var langt fra ferdige med Unai Emerys utvalgte.

Et innlegg fra Mo Salah ble konvertert til mål av Mané etter halvtimen spilt, før egypteren selv satte inn 4-1 på straffespark like før hvilen.

Midtveis i den andre omgangen fikk Liverpool et nytt straffespark, takket være en svak involvering av Sead Kolasinac. Den straffen tok Firmino, som også da sikret seg hattrick og knusende 5-1 for The Reds.

Mens Arsenal sjokkerte fra start, ble de til slutt høvlet over at den foreløpige ligalederen. 

Statistikken viste at Liverpool klarte å produsere hele 10 skudd på målet til Bernd Leno, i tillegg til de tre som gikk utenfor. Fem av de gikk inn, resten avverget en ellers god Leno som på ingen måte kunne lastes for tapet.

Å dra hjem fra Anfield med poeng er en vanskelig oppgave, men dette var rett og slett en fullstendig ydmykelse og utklassing. 

Sammen med oppgjøret mot Newcastle runden før denne, og serieåpningen mot West Ham i august, er dette den største seieren Liverpool har hatt på hjemmebane denne sesongen. 

Det er resultat Arsenal ikke kan gjør seg kjent av når de har planer om å henge med i toppen, eller i alle fall spill i Europa. 

I seriesammenheng har Arsenal nå bare vunnet én av sine siste fire (siste fem i alle turneringer). Nå venter to "overkommelige" kamper pluss en cupkamp mot Blackpool etter nyttår, før Chelsea skal ta den kort turen til Emirates. Nå er det på tide å ta på seg arbeidshanskene.

Liverpool 5

Firmino (14' 16' 65)
Mané (32)
Salah (45)

Arsenal 1

Maitland-Niles (11)