Sviktet der det gjaldt

Av: Joakim Rødven 20.12.18

Arsenal måtte konstatere at erkerivalen var to knapp hvassere i ligacupens kvartfinale.

Med et meget skuffende resultat i sekken fra St. Mary's var dette en kamp Arsenal skulle slå tilbake og komme seg inn på vinnersporet igjen.

Kampen var trolig preget av mange endringer og nykomponerte lagdeler hos begge lag, og for hjemmelaget på Emirates så ikke kjemien helt ut til å stemme.

Henrikh Mkhitaryan fikk allerede i det 12. spilleminuttet en enestående mulighet til å sende Arsenal i føringen, men en meget svak avslutning alene med Paulo Gazzaniga ble enkelt reddet av sisteskansen.

Det skulle bli kostbart, for drøye åtte minutter seinere glapp det bakover for The Gunners og Son Heung-min kunne kontrollert sette inn 1-0 for gjestene.

Et godt skudd av Aaron Ramsey, som ble reddet av Gazzaniga, og en heading av stopper Sokratis var det nærmeste de rødkledde kom en scoring før pause, og det var dags for "andreomgangslaget Arsenal" til å trå til.

Men de hadde kanskje glemt at det var kamp denne desemberkvelden.

For mens Arsenal stanget og stanger uten å virkelig skape de helt store målsjansene, slo Dele Alli og innbytter Harry Kane til.

Sistnevnte fikk et hav av tid og rom, og slo en perfekt pasning i bakrom over Laurent Koscielny. Alli kom åleine mot Petr Cech, som var sjanseløs mot en godt vektet lobb. 2-0.

Alexandre Lacazette var bare et stolpeskudd unna å redusere rett etter scoringen, men det var den eneste store sjansen Arsenal hadde etter sidebyttet. 

Man kan kanskje hevde at dommer Jon Moss hadde en noe varierende linje i dømmingen sin, og det ble veldig tydelig at frustrasjonen spredde seg raskt utover i den andre omgangen.

Sluttspurten kom aldri, Tottenham vant 2-0 og ligacupeventyret er med det over for Arsenal i år. 

Etter 22 kamper uten tap, er det nå to strake tap.

Lørdag er det hjemmekamp mot nedrykkstruede Burnley. Det bør det bli tre poeng.

Arsenal 0


Tottenham Hotspur 2

Son (20)
Alli (59