En drømmeaften mot Everton

Av: Joakim Rødven 03.02.18

Aaron Ramsey nettet tre, mens debutant Aubameyang fikk sitt første Arsenal-mål.

De to nykommerne Aubameyang og Mkhitaryan fikk begge sin hjemmedebut på Emirates stadium, og det skulle ikke ta lang tid før de tidligere Dortmund-lagkameratene dro frem gamle kunster i London.

En perfekt vektet pasning fra Arsenals rekordsignering landet i god posisjon for Mkhitaryan, som serverte en helt ledig Aaron Ramsey foran kassa til Jordan Pickford etter bare fem minutters spill.

Kaptein Laurent Koscielny utnyttet så et fryktelig markeringsspill drøye ti minutter senere, og stanget inn Arsenals andre for kvelden.

Og enda mer skulle det bli.

Etter en glimrende opprulling på venstresiden fikk Ramsey fyre av fra noen og tyve meter, og via Eliaquim Mangala gikk ballen i en utakbar bue forbi en sjanseløs Pickford.

Høydepunktet var nok derimot da debutant Pierre-Emerick Aubameyang ble spilt fri av Mkhitaryan. Den Gabonske landslagskapteinen dro frem en frekk chip med venstrefoten, og tegnet seg på scoringslisten for aller første gang bare 37 minutter ut i debuten sin.

En bunnsolid 4-0-oppvisning holdt seg til pause, men i det 64. spilleminuttet fikk Evertons Dominic Calvert-Lewin en trøstescoring – bare noen få strakser etter at unggutten kom inn fra benken for å erstatte tidligere Arsenal-spiller Theo Walcott.

All tvil ble derimot feiet til side da Ramsey sikret seg et glimrende hat-trick knappe 15 minutter før full tid. En strøken pasning av Mkhitaryan fra høyre gjorde at waliseren fikk gjøre akkurat som han ville i Evertons målfelt; 5-1! Det var for øvrig armenerens tredje assist for kvelden!

Arsenal tar derfor med seg en real opptur etter en periode med mange smeller. Både Mkhitaryan og Aubameyang fikk perfekte hjemmedebuter, samtidig som at Ramsey kom igang igjen etter en tid ute av laget med skader.

PS: Petr Cech måtte forlate banen etter en hard smell med Everton-spiller Niasse. Vi får håpe det ikke var noe alvorlig.

Arsenal 5

Ramsey (6' 19' 74)
Koscielny (13)
Aubameyang (37')

Everton 1

Calvert-Lewin (64)